Onsdag 17 Aug
Stockholm

SD-toppen Kent Ekeroth spritattackerad på Stureplanskrog

Kent Ekeroth under Sverigedemokraternas valvaka.
1 av 4
Kent Ekeroth under Sverigedemokraternas valvaka. Foto: TT
Kent Ekeroth.
2 av 4
Kent Ekeroth. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
En del av järnrörsskandalen.
3 av 4
En del av järnrörsskandalen. Foto: TT / Faksimil Expressen
Sturegallerian.
4 av 4
Sturegallerian. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

En kvinna misstänks för ofredande efter att ha hällt en drink på Kent Ekeroth.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Under natten mot fredag besökte den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth krogen Grand Escalier i Stureplansgallerian i centrala Stockholm tillsammans med några bekanta, skriver Expressen. Men strax innan midnatt ska en kvinna ha gått fram till bordet – och slängt en drink mot Ekeroth.

Bild: TT

Kvinnan som kastade sin drink ska snabbt ha tagits om hand av Säkerhetspolisen.

– Det gick relativt odramatiskt till, och skyddspersonen var aldrig utsatt för någon fara, säger Säpos presschef Sirpa Franzén till Expressen.

En polisanmälan lämnades också in och den misstänkta kvinnan förhördes, men är inte frihetsberövad. Ekeroth själv ska enligt Expressen ha sett "ganska arg ut" och lämnade kort efter händelsen platsen.

Bild: Bild: TT/Faksimil Expressen

Tidigare attacker mot Ekeroth

Det är inte första gången Kent Ekeroth blivit attackerad eller hamnat i bråk under festkvällar. I december 2013 hällde en kvinna vatten över Ekeroth på Stureplanskrogen Soap Bar. Kvinnan kom senare att dömas för ofredande. I januari året efter kastades Ekeroth ut från trendiga Nosh & Chow.

Även på just Grand Escalier har han hamnat i bråk – bland annat med Eurosport-profilen Gusten Dahlin som enligt Dagens Media ska ha kallat Ekeroth för "rassesvin" under en kväll i december förra året. Tidigare samma år attackerades han också på James Rockbar i Halmstad. Det visade sig senare att det var supportrar till AIK som hamnade i bråk med Ekeroth.

Bild: TT

Det var också efter utekväll 2010 som Ekeroth tillsammans med Erik Almqvist och Christian Westling hamnade i bråk med bland annat komikern Soran Ismail, något som senare blev känt som "järnrörrsskandalen" efter de rör som Sverigedemokraterna beväpnade sig med.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.