Kent Ekeroth under Sverigedemokraternas valvaka.
1 av 4
Kent Ekeroth under Sverigedemokraternas valvaka. - Foto: TT
Kent Ekeroth.
2 av 4
Kent Ekeroth. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
En del av järnrörsskandalen.
3 av 4
En del av järnrörsskandalen. - Foto: TT / Faksimil Expressen
Sturegallerian.
4 av 4
Sturegallerian. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

SD-toppen Kent Ekeroth spritattackerad på Stureplanskrog

En kvinna misstänks för ofredande efter att ha hällt en drink på Kent Ekeroth.


STOCKHOLM. Under natten mot fredag besökte den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth krogen Grand Escalier i Stureplansgallerian i centrala Stockholm tillsammans med några bekanta, skriver Expressen. Men strax innan midnatt ska en kvinna ha gått fram till bordet – och slängt en drink mot Ekeroth.

Bild: TT

Kvinnan som kastade sin drink ska snabbt ha tagits om hand av Säkerhetspolisen.

– Det gick relativt odramatiskt till, och skyddspersonen var aldrig utsatt för någon fara, säger Säpos presschef Sirpa Franzén till Expressen.

En polisanmälan lämnades också in och den misstänkta kvinnan förhördes, men är inte frihetsberövad. Ekeroth själv ska enligt Expressen ha sett "ganska arg ut" och lämnade kort efter händelsen platsen.

Bild: Bild: TT/Faksimil Expressen

Tidigare attacker mot Ekeroth

Det är inte första gången Kent Ekeroth blivit attackerad eller hamnat i bråk under festkvällar. I december 2013 hällde en kvinna vatten över Ekeroth på Stureplanskrogen Soap Bar. Kvinnan kom senare att dömas för ofredande. I januari året efter kastades Ekeroth ut från trendiga Nosh & Chow.

Även på just Grand Escalier har han hamnat i bråk – bland annat med Eurosport-profilen Gusten Dahlin som enligt Dagens Media ska ha kallat Ekeroth för "rassesvin" under en kväll i december förra året. Tidigare samma år attackerades han också på James Rockbar i Halmstad. Det visade sig senare att det var supportrar till AIK som hamnade i bråk med Ekeroth.

Bild: TT

Det var också efter utekväll 2010 som Ekeroth tillsammans med Erik Almqvist och Christian Westling hamnade i bråk med bland annat komikern Soran Ismail, något som senare blev känt som "järnrörrsskandalen" efter de rör som Sverigedemokraterna beväpnade sig med.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.