Ygeman på plats i Göteborg.
1 av 5
Ygeman på plats i Göteborg. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Anders Ygeman.
2 av 5
Anders Ygeman. - Foto: TT
Flera personer sköts till döds.
3 av 5
Flera personer sköts till döds. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Ygeman har besökt en stad i sorg.
4 av 5
Ygeman har besökt en stad i sorg. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Ygeman föreslår nu mer avlyssning.
5 av 5
Ygeman föreslår nu mer avlyssning. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Ministern vill ha mer hemlig avlyssning – för att stoppa gängen

Inrikesministern Anders Ygeman vill öppna upp för mer hemlig avlyssning.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

GÖTEBORG. Efter skottdådet på en krog i Göteborg som krävde flera människoliv åkte inrikesminister Anders Ygeman till staden – och med sig hade han ett tydligt budskap.

– Både vi och den förra regeringen har vidtagit åtgärder mot den organiserade brottsligheten men uppenbarligen har det inte varit tillräckligt. Vi måste vidta tuffare åtgärder mot vapenhanteringen, införsel av vapen i landet, vi måste förbättra myndighetssamverkan mot den organiserade brottsligheten och vi måste utveckla metoder och resurser mot den organiserade brottsligheten, säger han till Dagens Nyheter.

Bild: TT

Prioriterat är enligt tidningen hemliga tvångsmedel – alltså avlyssning. Hemlig avlyssning av såväl hem som telefoner, och möjligheterna att få till det ökar när straffen för vapenbrott fördubblats.

– Det handlar om att polis och åklagare ges möjlighet att använda avlyssning i större utsträckning och på det sättet kan tillgodogöra sig information så att vi kan lagföra dem som ägnar sig åt grova vapenbrott, säger Ygeman till Dagens Nyheter.

Bild: TT

Samtidigt är det här med att tjuvlyssna på folk i hemlighet inte direkt något som är populärt i alla läger. Och även inrikesministern håller med om att det finns ett integritetsproblem – men menar ändå på att det ska göras ändå.

– Men det är också ett väldigt integritetsintrång att bli utsatt för ett brott och drabbas av den grova organiserade brottsligheten. När det gäller att komma åt den grova organiserade brottsligheten anser jag att det är rimligt att man kan använda sig av hemliga tvångsmedel, säger han till Dagens Nyheter.

Bild: TT

/
/
/
/
Borde det vara mer hemlig avlyssning?
Tack för din röst!