Onsdag 21 Apr
Stockholm

Svensk gripen för styckmord i semesterparadis

Greps av polis.
1 av 2
Greps av polis. Foto: TT/AP
Stranden i Calella.
2 av 2
Stranden i Calella. Foto: TT/AP

Ska ha hittats under lördagen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 41-årig svensk man greps under söndagen misstänkt för ett mord i den spanska turistorten Calella, norr om Barcelona. Redan under lördagen hittade polis en styckad kvinnokropp, skriver Dagens Nyheter, och under gårdagen ska alltså den svenska mannen ha gripits av spansk polis.

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till den katalanska nyhetsbyrån ACN så ska kvinnans kropp ha hittats i ett skogsomårde strax utanför Calella, men kroppen ska ha styckats på en turistanläggning. Nyhetsbyrån hänvisar också till poliskällor som uppger att den nu gripne mannen semestrade i området.

Bild: TT

Tidningen skriver också att det i nuläget inte finns några uppgifter om kvinnans identitet.

Aftonbladet skriver att den svenska polisen inte kopplats in, och att även den katalanska är förtegen.

– Tyvärr har vi inte mandat att ge någon som helst information om fallet, säger en talesperson på den lokala polisstationen till Aftonbladet.

Inte heller det svenska utrikesdepartementet känner till ärendet.

– Det här är inget vi har kännedom om. Enligt Wienkonventionen om konsulära förbindelser är stater skyldiga att informera konsulat och ambassader om att ett frihetsberövande har skett, under förutsättning att den frihetsberövade önskar det själv. Det här är inget vi aktivt undersöker, säger Emma Karlsson på UD:s presstjänst till Dagens Nyheter.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela