Lördag 17 Apr
Stockholm

SD-politiker greps med tändhattar

Polis har hittat 550 kilo sprängmedel.
1 av 3
Polis har hittat 550 kilo sprängmedel. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Två män har häktats.
2 av 3
Två män har häktats. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Även en SD-politiker misstänks för samma brott.
3 av 3
Även en SD-politiker misstänks för samma brott. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Misstänks för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter ett stort tillslag i Falkenberg häktades två personer för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver GT. Detta efter att polis hittat runt 550 kilo sprängmedel. En av männen ska vara känd i högerextrema kretsar, dömd för ett flertal brott och vid en av fyndplatserna vaggade dessutom en nazistfana.

Bild: TT

Nu framkommer att ytterligare en man är misstänkt för samma brott, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. En man som enligt GT ska vara kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Halland. Detta efter att man hittat tändhattar i mannens bil när han körde fram till en av fyndplatserna.

Bild: TT

Till polisen har mannen sagt att bilen inte städas så ofta och att han inte känt till att tändhattarna befunnit sig i bilen. När GT nådde mannen ville han inte ge några kommentarer.

Något som Sverigedemokraternas gruppledare i den politiska församling där politikern är aktiv, däremot har.

– Jag har vidtagit åtgärder som gruppledare och haft samtal. Politikern har skrivit en lapp där denne säger upp sina uppdrag tillfälligt i alla fall. Sedan får vi se vad som är sant eller inte sant. Jag vet inte mer än vad ni vet, säger gruppledaren till GT.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela