Snart åtal.
1 av 7
Snart åtal. - Foto: TT Bild
Den misstänkte 35-åringen.
2 av 7
Den misstänkte 35-åringen. - Foto: tt bild
Lisa Holm blev 17 år.
3 av 7
Lisa Holm blev 17 år. - Foto: TT Bild
Lisa Holm ska ha hittats död i närheten av en lada på Kinnekulle.
4 av 7
Lisa Holm ska ha hittats död i närheten av en lada på Kinnekulle. - Foto: TT Bild
Blomberg där Lisa Holm jobbade.
5 av 7
Blomberg där Lisa Holm jobbade. - Foto: tt bild
Lars-Göran Wennerholm.
6 av 7
Lars-Göran Wennerholm. - Foto: TT
Leif GW Persson.
7 av 7
Leif GW Persson. - Foto: TT bild

Det hålls hemligt i förundersökningen om Lisa Holm

Snart väntar åtal mot mannen som är misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Men vissa delar av förundersökningen kommer att hemligstämplas.


Fallet Lisa Holm skakade ett helt land under sommaren, och i nästa vecka väntas åtal väckas mot den 35-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på 17-åringen. Då kommer den nästan 2 000 sidor tjocka förundersökningen att bli offentlig – men enligt Expressen så kommer vissa delar att hemligstämplas.

Bild: TT

Det är en liten del av förundersökningen som enligt tidningen innehåller material som anses vara "integritetskränkande", bland annat obduktionsfoton. Samtidigt har utredningen varit i princip fri från läckor – vilket lett till att det spridits mycket rykten.

– Kroppen hittades i ett stycke. Men det fanns naturligtvis skador på den eftersom hon hade blivit mördad. Det har blivit som gissningsleken - ryktena blir mer och mer verklighetsfrämmande ju fler gånger de sprids, säger en person med insyn i utredningen till Expressen.

Något som vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm inte vill kommentera.

– Vi har ju också fått de här uppgifterna om att kroppen ska ha hittats på ett visst sätt. Vi har inte kommenterat det förut och kommenterar inte det nu heller. Vi väntar med de delarna tills åtalet är väckt, säger han till Expressen.

Bild: TT

Det var Wennerholm som tidigt under utredningen la locket på och belade i princip samtliga iblandade med yppandeförbud.

– Det har varit viktigt som jag ser det eftersom det finns ett så stort massmedialt intresse och det är ett så viktigt och stort mål. Yppandeförbudet är ett redskap som lagstiftarna har gett oss, och om vi inte skulle använda det så skulle det vara märkligt, säger Wennerholm till Expressen.

Samtidigt så har flera andra, bland annat Leif GW Persson, tidigare kritiserat utredningen – och ifrågasatt om de överhuvudtaget är rätt person sitter häktad.

– Jag börjar bli mer och mer fundersam. Kan det möjligtvis vara så, att de här poliserna som utreder och som jag träffat, och det är inga ljushuvuden direkt, att de har fått hela skiten om bakfoten?

Bild: TT

Han menar också att man i sådana fall haft fel från början, vilket skulle kunna försvåra jakten på Lisa Holms mördare.

– I så fall har de skapat ett jävla elände, för att försöka få omtag på ett sånt här ärende, det är omöjligt. Jag gissar att det är en utredning där man bara tittat på en misstänkt, och att det är fel person, har GW sagt till Nyheter24 vid ett tidigare tillfälle.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.