Männen ska ha festat med den 17-åriga tjejen innan de våldtog henne. Sedan betalade de för att slippa rättegången.
1 av 2
Männen ska ha festat med den 17-åriga tjejen innan de våldtog henne. Sedan betalade de för att slippa rättegången. - Foto: Faksimil / Instagram (Buzzfeed)
Nu är männen tillbaka i Melbourne, Australien.
2 av 2
Nu är männen tillbaka i Melbourne, Australien. - Foto: Faksimil / Facebook (Buzzfeed)

De våldtog 17-årig tjej men slapp straff – för att de betalade 200 000

Tre män som dömts till fängelse för våldtäkt slapp straff genom att köpa sig fria. De betalade flickan de våldtagit 20 000 euro.


I somras utsatte dessa män en 17-årig tjej för en våldtäkt. Buzzfeed skriver att våldtäkten skedde i Kroatien, männen kommer från Australien och tjejen från Norge. Männen, Dylan Djohan, Ashwin Kumar och Waleed Latif, fick sina pass omhändertagna och rättegången skulle nyligen genomförts.

Enligt SMH stod männen inför en möjlig dom på 15 år.

Så långt verkade rättvisan segra. Men männen vill så klart inte sitta i fängelse i Kroatien – de ville hem till Australien.

Och tänka sig, allt går att lösa med tillräckligt mycket pengar.


Bildkälla

Männen kom överens med åklagaren om att betala 17-åringen 20 000 euro, alltså nästan 190 000 kronor, och då slapp de rättegång. I dealen ingick också att de erkände sig skyldiga till våldtäkten.

Nu är de hemma och en av männen, Dylan Djohan, ska ha postat den här bilden på sin Instagram. Enligt SMH ska han också skrivit på sociala medier om att komma med i 10 000-metersklubben tillsammans med en flygvärdinna.


Buzzfeed skriver att personer är rasande. Inte så konstigt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.