15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen
15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen - Foto: TT BILD

Polisen misstänker att försvunna 15-åringen har rymt hemifrån

UPPDATERAD. Den 15-åriga flickan är fortfarande försvunnen. Men enligt polisen ska hon inte vara utsatt för något brott.


Polisen letar fortfarande efter en försvunnen 15-årig flicka. Hon sågs senast på onsdagskvällen i Svängsta norr om Karlshamn. Nu misstänker polisen att hon har rymt hemifrån.

– Vi misstänker inte att hon har blivit utsatt för något brott. Intrycket av de uppgifter vi har är att hon avsiktligt har förberett att sticka, säger Rickard Lindberg, kommissarie vid polisen i Karlshamn, till Nyheter24.

Även Missing People är inkopplade i flickans försvinnande och har gått ut med en efterlysning.

Polisen jobbar just nu med att följa upp på de tipsuppgifter som kommit in.

– Vi följer upp tips och kontaktnät hela tiden, för att se om vi kan få reda på var hon befinner sig någonstans, och försöka få kontakt med henne så klart, säger Rickard Lindberg.

Vad har ni fått in för tips?

– Vi får in rätt mycket tips. Det handlar om iakttagelser på tjejer som har stämt in på det här signalementet. En iakttagelse var från Nybro i går kväll till exempel.

Bildkälla: Google maps

Polisen har även kontakt med flickans familj. Men vad orsaken till att hon har rymt hemifrån kan vara vill han inte kommentera.

– Jag går inte in på vad familjen har för tankar och funderingar kring varför hon har stuckit, säger Rickard Lindberg som är hoppfull om att hitta henne snart.

– Jag ser positivt på utsikterna att hitta henne innan jag går hem här i dag, säger han.

UPPDATERING: På torsdagseftermiddagen hittades flickan igen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.