- Foto: Polisen

Misshandlade och kastade ut sin fru från sjätte våningen – nu jagas Bobel av polisen

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 3. Han dömdes till 14 års fängelse för mordförsök efter att ha kastat ut sin fru från en balkong på sjätte våningen. Sedan november 2015 jagas Bobel Nahir Barqasho av polisen.


SVERIGES MEST EFTERLYSTA

I en serie artiklar uppmärksammar nu Nyheter24 några av Sveriges mest eftersökta personer. Alla är de misstänkta för brott.

Har du tips om fallet? Ring polisen på 114 14.

Det var i februari 2013 som Bobel Nahir Barqasho först misshandlade och sedan kastade ut sin fru från en balkong på sjätte våningen i ett hus i Södertälje.

Kvinnan skadades allvarligt av fallet, men överlevde mirakulöst nog, dock med svåra skador för livet.

– Hon fick sådana oerhörda skador. Det var inte alls säkert att hon skulle överleva. Även om hon verkligen återhämtat sig får hon ju aldrig tillbaka sin kropp eller sitt utseende på det viset, säger fallets åklagare Martina Winslow till Nyheter24.

Bobel Nahir Barqasho. Bildkälla: Interpol

Gärningsmannen Bobel Nahir Barqasho hävdade att hans fru själv hade hoppat från balkongen, men dömdes trots det av Södertälje tingsrätt till nio års fängelse för mordförsök. Fallet överklagades till hovrätten, där han friades helt, men när Högsta domstolen tog upp målet dömdes han slutligen till 14 års fängelse för mordförsök.

I början av november 2015 skulle Bobel Nahir Barqasho häktas. Men då var han spårlöst försvunnen.

– Han är fortfarande efterlyst. Vi tror att han kan vara utomlands. Även om en person är internationellt efterlyst är det inte alla länder som har utlämningsavtal till Sverige. Men får vi in tips om att han är tillbaka hamnar allt i en annan dager, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Hur ser du på utsikterna att gripa den här mannen?

– Vi måste ju alltid tro att vi griper dem. Det är trots allt ett grovt brott som är begånget. Självklart kan det ta viss tid, men på något sätt brukar man återvända hem till Sverige, säger Lars Byström.

Polisen vill nu ha hjälp att hitta Bobel Nahir Barqasho. Ett fängelsestraff på 14 år väntar honom. Men för hans fru kommer livet aldrig mer bli sig likt.

– Efterdyningarna är oerhörda för henne, och även för hela hennes familj som hon nu har blivit beroende av. Man kan tänka sig att det är oerhört påfrestande för dem att inte veta var han befinner sig någonstans, säger åklagare Martina Winslow.

Bildkälla: Interpol

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.