Det var vid klockan 22.53 på söndagskvällen som kvinnan larmade efter hjälp. Hon sa att hon var utsatt för brott.
1 av 3
Det var vid klockan 22.53 på söndagskvällen som kvinnan larmade efter hjälp. Hon sa att hon var utsatt för brott. - Foto: Kristoffer Thessman/POLISEN
Trots att samtalet bröts lyckades polisen hitta var hon befann sig.
2 av 3
Trots att samtalet bröts lyckades polisen hitta var hon befann sig. - Foto: SVT
Men det dröjde nästan fyra timmar innan polisen gick in i huset. Då var kvinnan död. Hon hade blivit skjuten.
3 av 3
Men det dröjde nästan fyra timmar innan polisen gick in i huset. Då var kvinnan död. Hon hade blivit skjuten. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Kvinna larmade efter hjälp – men polisen dröjde fyra timmar och då var kvinnan död

Nästan fyra timmar. Så lång tid tog det för polisen att komma till mordplatsen.


Det var vid klockan 22.53 på söndagskvällen som kvinnan larmade efter hjälp. Hon sa att hon var utsatt för brott. Trots att samtalet bröts lyckades polisen hitta var hon befann sig. Men det dröjde nästan fyra timmar innan polisen gick in i huset. Då var kvinnan död. Hon hade blivit skjuten, skriver SVT.

– Det tar så lång tid ibland när man förbereder en insats. Om man får uppgifter om det kan finnas vapen på platsen, så måste vi taktiskt hantera det på så bra sätt som möjligt, säger Christer Nordström, talesperson vid polisen i Uppsala, till SVT.

När polisen kom till platsen hittade de förutom den skjutna kvinnan även en man som de misstänker hade tagit sitt liv. Polisen hittade även två små barn i huset.

Huruvida kvinnans liv hade kunnat gå att rädda om polisen hade kommit till platsen tidigare kan Christer Nordström inte svara på i nuläget.

– Vi måste hantera sådana här saker på ett taktiskt sätt. Man kan såklart ha synpunkter på tidsaspekten, men att svara på vad som hänt om vi agerat annorlunda är omöjligt i det här läget, säger han till SVT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!