Fredag 23 Jul
Stockholm

Misstänks ha våldtagit kvinna och lämnat henne nästan naken – nu har han gripits

Han är misstänkt för att ha överfallit och våldtagit kvinna. Nu har han gripits.
1 av 3
Han är misstänkt för att ha överfallit och våldtagit kvinna. Nu har han gripits. Foto: Polisen via brottsplatssverige.se
Polisen grep mannen i Göteborg under tisdagsmorgonen.
2 av 3
Polisen grep mannen i Göteborg under tisdagsmorgonen. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Han har varit anhållen i sin utevaro i mer än ett halvår.
3 av 3
Han har varit anhållen i sin utevaro i mer än ett halvår. Foto: Polisen via brottsplatssverige.se

År 2014 attackerade han en kvinna, våldtog henne och lämnade henne liggandes med trasiga kläder. Ett och ett halvt år senare har han gripits.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått mer än ett och ett halvt år sedan mannen utförde den brutala våldtäkten. När en kvinna var på väg hem efter en utekväll attackerade han henne.

– Hon tar spårvagnen hemåt, kliver av på Axel Dahlströms torg. På samma spårvagn sitter en man som vi har fångat på övervakningskamera, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region väst, till Brottsplats Sverige.

När kvinnan klivit av spårvagnen hinner hon bara gå några meter innan mannen överfaller henne. Han drar in henne i ett buskage där han våldtar henne.

När mannen lämnar platser blir kvinnan liggande kvar i leran med trasiga kläder.

– Hon blir lämnad med nästan inga kläder på, trasiga kläder bredvid sig. Hon tar sig ur buskaget, ut på trottoaren och får hjälp av en person som kommer gåendes, säger Brehm till Brottsplats Sverige.

Det här skedde 25 september 2014. Nästan ett år senare, 27 augusti 2015, blev mannen anhållen i sin frånvaro av Göteborgs tingsrätt misstänkt på sannolika skäl.

Mannen har varit efterlyst internationellt men påträffades i Göteborg på tisdagsmorgonen och greps då, skriver Brottsplats Sverige. Under onsdagen kommer det att förhandlas om mannen blir häktad.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela