Breivik har fått flera hot. Bland annat har en annan fånge sagt att han "vill ha tag på Breivik" om Breivik flyttades till samma avdelning.
1 av 4
Breivik har fått flera hot. Bland annat har en annan fånge sagt att han "vill ha tag på Breivik" om Breivik flyttades till samma avdelning. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Breivik själv har också berättat om en annan fånge som lyckades klättra över ett staket och stod och knackade på dörren till rastgården där Breivik befann sig.
2 av 4
Breivik själv har också berättat om en annan fånge som lyckades klättra över ett staket och stod och knackade på dörren till rastgården där Breivik befann sig. - Foto: Ap
Den andra fången ska medan han bankade på dörren ha sagt att "om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig".
3 av 4
Den andra fången ska medan han bankade på dörren ha sagt att "om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig". - Foto: Ap
När Breivik frågade varför svarade fången helt enkelt att orsaken var att han var en barnamördare.
4 av 4
När Breivik frågade varför svarade fången helt enkelt att orsaken var att han var en barnamördare. - Foto: tt bild

Medfånge till Breivik: "Om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig"

Massmördaren Anders Behring Breivik har fått flera hot i fängelset.


Den 22 juli 2011 mördade Anders Behring Breivik 77 personer på ön Utøya i Oslo. För massmordet dömdes han till 21 års fängelse med möjlighet till förlängning.

Nu har Breivik stämt den norska staten eftersom han anser att deras behandling av honom skadar honom. Han anser att det strider mot mänskliga rättigheter att han inte får kommunicera med andra människor som han vill, och för att han inte har tillgång till internet.

Under rättegången i dag berättade den norske regeringsadvokaten Marius Emberland om de hot som Anders Behring Brevik fått. Bland annat har en annan fånge sagt att han "vill ha tag på Breivik" om Breivik flyttades till samma avdelning, skriver norska TV2.

Breivik själv har också berättat om en annan fånge som lyckades klättra över ett staket och stod och slog på dörren till rastgården där Breivik befann sig. Den andra fången ska då – medan han bankade på dörren – ha sagt att "om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig". När Breivik frågade varför svarade fången helt enkelt att orsaken var att han är en barnmördare, skriver TV2.

När Breivik kom in i rättssalen i dag hade han rakad skalle, mörk kostym och ”hälsade” rätten med att göra nazisthälsning.


Läs fler dagsaktuella nyheter om Breivik:

Medfånge till Breivik: "Om det inte vore för den här dörren, hade jag dödat dig"

Här är lyxlivet som inte duger åt Breivik

Här gör Breivik nazist-hälsning i rättsalen

Breivik stämmer norska staten – i dag inleds rättegången

/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.