Måndag 25 Okt
Stockholm

Här tafsar mannen på en kvinna mitt i Malmö – och springer rakt in i polisen

1 av 2
2 av 2

22-åringen tar kvinnan på rumpan – och allt fångas på en övervakningsfilm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var natten mot den 16 januari som Cassandra Andersson, 21, stod och hängde med några vänner på Södergatan i Malmö. Plötsligt klev en 22-årig man fram och tafsade henne på rumpan.

– Det är så sjukt kränkande, jag kan inte förstå hur man kan tro att sånt är okej, säger Cassandra Andersson, till Sydsvenskan.

Hon knuffade genast bort mannen som snabbt flydde till andra sidan gatan. Vad han dock inte visste var att polisen var alldeles i närheten. 22-åringen sprang i princip rakt in i lagens långa arm.

– En polis kom fram direkt och frågade vad som hänt. Trots att jag såg vem det var kände jag först att det inte det var lönt att anmäla, att det skulle bli ord mot ord. Men en stund senare berättade polisen att allt fanns inspelat, säger Cassandra Andersson.

Den 22-årige mannen plockades in enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. På filmen avslöjas hans tafsande och mannen åtalas nu i veckan för sexuellt ofredande. 22-åringen har erkänt i förhör.

– Jag tycker det är jättebra med kameraövervakning om det kan bevisa sådant här. Jag visste inte ens att det fanns kameror där, säger Cassandra Andersson, till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela