Lördag 2 Jul
Stockholm

Två 14-åriga pojkar frias för mord på 65-åring i Varberg

En unik dom i Varbergs tingsrätt kom i dag.
1 av 3
En unik dom i Varbergs tingsrätt kom i dag. Foto: Mikael Fritzon / TT Nyhetsbyrån
Två minderåriga pojkar frias för mord på en 65-årig man på dennes gård utanför Varberg i juni i somras.
2 av 3
Två minderåriga pojkar frias för mord på en 65-årig man på dennes gård utanför Varberg i juni i somras. Foto: Mikael Fritzon / Mikael Fritzon
Anledningen är att tingsrätten inte tycker att det går att fastställa vem av pojkarna som utdelade det dödande hugget.
3 av 3
Anledningen är att tingsrätten inte tycker att det går att fastställa vem av pojkarna som utdelade det dödande hugget. Foto: Henrik Montgomery/TT

Pojkarna ska ha skyllt på varandra för det misstänkta mordet.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En unik dom i Varbergs tingsrätt kom i dag. Två minderåriga pojkar frias för mord på en 65-årig man på dennes gård utanför Varberg i juni i somras. Anledningen är att tingsrätten inte tycker att det går att fastställa vem av pojkarna som utdelade det dödande hugget. Rätten tycker också att det inte är utrett att pojkarna mördade mannen i samförstånd, skriver Dagens Nyheter.

Pojkarna har däremot gjort sig skyldiga till stöld. Rätten kommer även meddela en dom som svarar på vad pojkarna gjorde i mannens bostad, skriver GT.

Det var i somras som de båda pojkarna rymde från ett familjehem, tog sig in i och vandaliserade 65-åringens hem och stal en mindre summa pengar. 65-åringen dog av knivhugg och misshandel med en stor sten.

De båda pojkarna hade inte fyllt 15 år vilket betyder att de är för unga för att straffas. Syftet med domen är därför att utreda vad som hänt, rapporterar TT.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.