Stockholm

​Två män åtalas – höll barnfamilj gisslan och torterade pappan

Två män åtalas för grov misshandel, grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot, övergrepp i rättssal, grov stöld och olaga frihetsberövande. De höll en familj gisslan och torterade pappan.
Två män åtalas för grov misshandel, grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot, övergrepp i rättssal, grov stöld och olaga frihetsberövande. De höll en familj gisslan och torterade pappan. Foto: TT

I februari trängde två män sig in i en barnfamiljs villa på Lidingö utanför Stockholm. I dag åtalas de bland annat för grov misshandel och grovt olaga hot.


Läs mer

I flera timmar höll de två männen familjen gisslan och torterade pappan, bland annat genom att försöka klippa av hans tår. Detta uppger Aftonbladet.

Nu åtalas männen för grov misshandel, grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot, övergrepp i rättssal, grov stöld och olaga frihetsberövande.

Utöver att männen försökte, och nästan lyckades, klippa av pappans tår med en sax orsakade de kroppen flera skador genom att upprepet sparka och bränna honom med en cigarett. Pappan hade blåmärken, sårskador, näsbrott, svullnader och hudavskrapningar efter tortyren.

Männen ska ha hotat att döda pappan och hans fru samt tre barn. Barnen är 1, 6 och 14 år gamla.

Motivet till övergreppen är hittills okänt för pressen.

– Men de har varit ute efter en person, och inte en person som befunnit sig i huset, säger åklagaren Peter Svedén.

En av de två männen åtalas även för andra brott. Han har bland annat hotat och misshandlat en anhörig till familjen i villan. Några dagar innan torterade mannen i villan hindrade han en kvinna, som han våldtagit vid flera tillfällen, att lämna sin lägenhet i ett dygn, skriver Aftonbladet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.