Kvinna anklagas för att ha mördat sin man och gömt hans mumifierade kropp i 18 år

- 22/05/2016, 20:09
Fru och man Sabine.
1 av 4

Fru och man Sabine.

Polisen

Hans kropp hittades 18 år senare.
2 av 4

Hans kropp hittades 18 år senare.

Polisen

I trädgården.
3 av 4

I trädgården.

Polisen

Den anklagade är hans avlidna fru.
4 av 4

Den anklagade är hans avlidna fru.

Polisen

Hans fru hade enligt utredare gömt hans mumifierade kropp i trädgården.

En man tros ha blivit mördad av sin fru med hjälp av ett prydnadsföremål gjort i sten föreställande en groda. Han tros sedan ha blivit "mumifierad" i mer än 50 lager av tyg och plastpåsar under 18 års tid.

Mannen som heter John Sabine sågs senast i livet 1997 och dog enligt Independent av ett slag mot huvudet. Han bodde då med sin fru i södra Wales, Storbritannien.

I utredningen kom det fram att grodföremålets utstående öga och bakben matchade frakturerna som hittades på John Sabines skalle.

Grodan vägde strax över ett kilo och är enligt rättsläkaren Dr Richard Jones högst troligt mordvapnet.

När mannen hittades bar han fortfarande sin pyjamas och var bunden med ett grönt rep. Labbtester visar att mannen druckit alkohol innan han dog och blev identifierad tack vare ett kirurgiskt ingrepp på hans höft som gjordes på 1990-talet.

Rättsläkaren säger att kroppen var väldigt väl bevarad tack vare någonting som kallas för "kemisk mumifiering". En process som gör att kroppen kan bevaras i flera årtionden.

Kroppen hittades strax efter att hans fru Leigh Ann Sabine dog i cancer 2015 vid 74 års ålder.

Strax innan hennes död hade hon bett sin granne att flytta på sitt "medicinska skelett" som hon säger sig ha köpt under sina sjuksköterskestudier.

Det var grannarna som hittade Johns lik när de städade ur hennes hus. De såg att det fanns en person i tygbitarna och plastpåsar. Det ska ha luktat som "ruttet kött".

Den lokala polisen är övertygade om att Leigh Ann är mördaren. Enligt flera personer i utredningen ska kvinnan ha talat illa om sin man. Bland annat att ska han också ha haft flertalet affärer – och slagit henne.

Ytterligare en udda detalj är att hon ska ha berättat för sin hårfrisör att hon skulle "bli känd efter sin död – antagligen på grund av den där kroppen".

Ett domstolsbeslut pekade ut den avlidne som skyldig till vållande av annans död.