En man slog sönder en dörr i Karlstad och skrek "Here's Johnny!"
En man slog sönder en dörr i Karlstad och skrek "Here's Johnny!" - Foto: The Shining

Svensk yxman högg hål i dörr – skrek "Here’s Johnny!"

En man attackerades i sin lägenhet av två män som slog upp hans dörr med yxa. Då drog den ena mannen ett citat från filmen "The Shining".


När en man i Karlstad stod och duschade hörde han hur dörren brakade till, skriver Värmlands Folkblad.

En man som hade slagit sönder dörren med en yxa stack in sitt huvud i hålet han orsakat. Sen skrek han "Here’s Johnny!"

Ja, precis som Stanley Kubricks "The Shining".

Det var i själva verket en 44-årig man som var väldigt arg på mannen i duschen. Han bestämde sig för att konfrontera honom, och tog med sig sin 47-åriga kompis och en yxa.

Mannen i duschen sprang i väg naken upp i trapphuset och ropade på hjälp. 44-åringen greps senare på kvällen av polisen inne på en bar i Karlstad.

Männen döms nu för olaga hot, grovt hemfridsbrott och skadegörelse. Den 44-årige mannen har dömts till sex månaders fängelse, och den 47-årige mannen dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst.

Den attackerade mannen får nu ett skadestånd på 25 000 kronor. Männen ska även betala 11 000 kronor till bostadsbolaget för den trasiga dörren, skriver Värmlands Folklblad.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

1 timme sedan
Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.