Det här förblir en mordgåta.
1 av 7
Det här förblir en mordgåta. - Foto: Pixabay/Wikimedia
Barbara och Patricia blev 15 respektive 13 år gamla.
2 av 7
Barbara och Patricia blev 15 respektive 13 år gamla. - Foto: Wikimedia
Den gamla mordgåtan får fortfarande människor att reagera.
3 av 7
Den gamla mordgåtan får fortfarande människor att reagera. - Foto: Mysterious Heartland
Platsen där kropparna hittades.
4 av 7
Platsen där kropparna hittades. - Foto: Wikimedia
Dödscertifikat på Patricia.
5 av 7
Dödscertifikat på Patricia. - Foto: Wikimedia
Platsen var välbesökt där flickorna hittades.
6 av 7
Platsen var välbesökt där flickorna hittades. - Foto: Mysterious Heartland
Mordgåtan är fortfarande inte löst.
7 av 7
Mordgåtan är fortfarande inte löst. - Foto: Polisen/Mysterious Heartland

Två tonårssystrar mördades – trots det syns de överallt efter mordet

Mordet är fortfarande ett mysterium – och får fortfarande folk att ställa sig frågan: vad hände egentligen med systrarna?


Mystiska mord och kusliga gåtor är alltid spännande och därför gräver Nyheter24 fram lite verkliga och olösta mord som skapade rubriker på sin tid. Här är verklighetens olösta mord. Häng med!

Vill du läsa mer om efterlysta svenska brottslingar så föreslår jag att du kollar in Sveriges mest efterlysta.

Vi förflyttar oss till 1956 och till Chicago, USA. Datumet är den 28 december och efter julfirandet hade två systrar, 13-åriga Patricia och 15-åriga Barbara Grimes, sett fram emot att se den nya heta biofilmen: Elvis Presleys "Love me tender".

Wikimedia.

De kom aldrig tillbaks efter bion. Tre veckor senare hittades deras kroppar dumpade vid sidan av en väg. Mitt i ingenstans. Det är allt som experterna vet om det här mordet – men det blir mycket, mycket märkligare.

När flickorna först försvann gissade alla att de direkt efter filmen begett sig till Nashville för att leta upp sin stora idol Elvis. Sanningen handlade inte om en galen resa som två unga tonårsfans gjorde.

mysteriousheartland.com. En orolig mamma som efterlyser sina två döttrar.

En hemsk upptäckt gjordes när en byggarbetare hittade två lik. Frysta och helt nakna låg de med kroppen vriden på ett sådant vis att de måste ha blivit utslängda från en körande bil. Barbaras bröst hade ytliga huggmärken. Fast inte så pass att det skulle vara orsaken till hennes död.

Vad hade dödat systrarna? Och vem? Det vet vi inte. Fallet var helt olöst och preskriberats. Fram till 2009 när en pensionerad polis ville undersöka polisanteckningarna närmare. Då framkom en skrämmande detalj.

Wikimedia. Platsen där flickorna hittades.

Flickorna hade setts till ofta och på flera platser efter att de försvunnit.

Flickornas vänner berättade i förhör att de sett flickorna på bion. Flera vittnen menar också att flickorna mycket riktigt satte sig på bussen på väg hem. Det märkliga är att de klev av halvvägs till huset där de bodde.

"De skrattade och fnissade", återberättade två pojkar som såg flickorna bara några kvarter från huset där de bor. Vi hoppar till dagen efter försvinnandet – den 29 december. En säkerhetsvakt menar att flickorna tidigt på morgonen frågat honom om en vägbeskrivning.

Samma kväll ser en klasskompis att Barbara och Patricia var ute och strosade med två okända tjejer. Kan det verkligen stämma? Vittnesmålen fortsätter.

Polisen/Mysterious Heartland

Den 30 december menar två stycken anställda vid Clarement Hotel att de två flickorna checkade in på hotellet. Vilket vore en sann bedrift eftersom obduktionen visar att tiden som de dog var fem timmar efter att de försvann hemifrån den 28 december.

Frågorna är många. Hade obduktionen fel? Spred folk falska rykten för att de hade tråkigt? Att flickorna sågs överallt var kort sammanfattat sjukt. Men håll i dig. Det blir märkligare.

mysteriousheartland.com. Platsen där flickorna hittades lockade nyfikna journalister och allmänhet.

Den 14 januari, alltså en vecka innan kropparna hittades. Får Patricias klasskompis Sandra ett samtal till huset där hon bor. Klockan har redan slagit midnatt. Sandras mamma svarar – och snabbt slänger personen som ringde på luren. Märkligt.

Minuter senare ringer telefonen igen. En spröd och rädd röst frågar efter Sandra. Men ännu en gång lägger personen på telefonen på innan Sandra hinner vakna och svara. Hennes mamma har svurit på att det var Patricia som ringde. Men det är ju omöjligt?

Dagen efter, den 15 januari, rings ytterligare ett konstigt samtal. Den här gången till den lokala polisen. En anonym person berättar att han drömt om att flickorna var döda och kan finnas i Santa Fes park. Polisen utfrågade mannen och kunde snabbt avgöra att han inte var skyldig till brottet.

Det kusliga är att sju dagar senare hittades flickorna. Bara cirka 2 kilometer från parken. En man togs in för förhör, men kunde snabbt släppas fri från misstankar.

Wikimedia. Barbaras dödscertifikat.

Vad var det egentligen som hände? Den frågan ställer sig de flesta. Välkommen till klubben.

Brottet är fortfarande olöst och har fortfarande ett stort intresse i USA. På Facebook finns en dold grupp med 1 500 medlemmar som heter "Help Solve Chicago's Grimes Sisters' Murder".

Om du vill läsa mer om brottet finns längre artiklar hos bloggen Mysterious Heartland, NBC News, Chicago Reader och Chicago Now.

Läs också om 15-åriga Paige som mördades brutalt efter att hon skulle köpa lunch – eller om den mystiska tatueringen som kan lösa mordet på Lisa.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fick du rysningar av berättelsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.