En kvinna misstänks för att ha slagit ihjäl sin man och tänt eld på honom.
1 av 5
En kvinna misstänks för att ha slagit ihjäl sin man och tänt eld på honom. - Foto: Polisen
Kläderna hon hade på sig.
2 av 5
Kläderna hon hade på sig. - Foto: Polisen
Förrådet där mannen hittades död.
3 av 5
Förrådet där mannen hittades död. - Foto: Polisen
Yxan som tros ha använts.
4 av 5
Yxan som tros ha använts. - Foto: Polisen
Stolen där mannen satt när han brann.
5 av 5
Stolen där mannen satt när han brann. - Foto: Polisen

Frun tände eld på sin man – ringde SOS Alarm när hon slog ihjäl honom

Ett omtalat mord i Hjärup får sin första dom på fredag. En 47-årig kvinna påstås ha slagit ihjäl sin man och sedan tänt eld på honom medan han levde.


På fredag avslutas rättegången mot en 47-årig kvinna från Hjärup. Hon anklagas för att ha mördat sin 54-årige man den 30 januari i år.

Vittnen och experter är säkra på de hemska omständigheterna rörande mordet. Kvinnan påstås ha satt eld på sin man med hjälp av bensin inne i förrådet. Då levde han fortfarande kraftigt skadad sittandes i en solstol.

Polisen

Alldeles innan det påstådda mordet så tog kvinnan en selfie tillsammans med sin man och publicerade fotot på Facebook. Hon ler på bilden och han kollar rakt in i kameran. Timmar senare hittades han död i villaförrådet, skriver Kvällsposten.

Den misstänkta 47-åringen har en annan historia. Hon pratade om ett äktenskap där hon var förtryckt och att maken var alkoholist. Flera vittnen har berättat att mannen brukade gå in i förrådet för att sova ruset av sig.

Polisen

Åklagaren misstänker att kvinnan slog sin make med yxa och senare en hammare inne i förrådet när han druckit och fått i sig sömnmedel. Dessutom så finns starka misstankar om att hon senare tänt eld på honom medan han fortfarande levde.

Polisen. Förrådet där mannen hittades.

Aftonbladet har publicerat ett samtal från när kvinnan ringt SOS Alarm. Enligt misstankar ska hon sedan ha lagt telefonen i jackfickan medan hon slog honom med hammaren:

"Det brinner och han har skadat sig. Det är han som brinner! Jag kan inte släcka, brandsläckaren är där inne! Han är inne i förrådet! Hela han brinner!".

Hon låter väldigt chockad under larmsamtalet och senare rings ytterligare ett samtal. Det är nu grannen som ringer och får rådet att gå iväg med den misstänkta kvinnan och hennes dotter.

Kvinnan menar att hon öppnade dörren och fick en chock när mannen helt plötsligt brann. Kammaråklagaren Mathias Larsson tror inte på den historien. Han har med hjälp av brandförsvaret återskapat en rekonstruktionsvideo av hur det kan ha gått till. Dessutom menar han att hennes reaktioner under larmsamtalet bara var skådespeleri.

– Sannolikt var han i livet när branden startade. Av den rättsmedicinska undersökningen framgår bland annat att det finns tecken på att han var vid livet när branden startade. Det finns också vissa vittnesuppgifter från bland annat en person som kom in i förrådet. Vittnet är väldigt tydlig med att mannen andades, säger Mathias Larsson, till Kvällsposten.

Fast kvinnan säger i rättegången att hon är oskyldig och att hon inte haft någonting med branden att göra. Hon säger att hon till och med försökte att rädda sin man genom att spruta vatten på honom.

Åklagaren tror dock att hon anlade branden för att försöka dölja mordet på sin man. Hennes advokat säger att hon inte har någon aning om vad som egentligen hände i förrådet.

Läs också om en pappa som erkände mordet på sin dotters våldtäktsman på en gång – eller om den mystiska tatueringen som kan lösa mordet på Lisa.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.