Som allra tidigast kommer "War Machine" komma ut när han är 71 år gammal.
1 av 3
Som allra tidigast kommer "War Machine" komma ut när han är 71 år gammal. - Foto: Bizuayehu Tesfaye
"War Machines" ex-flickvän Christy Mack fick tröstas av åklagaren efter att ha berättat om sin upplevelse under måndagen.
2 av 3
"War Machines" ex-flickvän Christy Mack fick tröstas av åklagaren efter att ha berättat om sin upplevelse under måndagen. - Foto: Bizuayehu Tesfaye
Jon "War Machine" Koppenhaver talar i rättssalen innan hans dom levereras.
3 av 3
Jon "War Machine" Koppenhaver talar i rättssalen innan hans dom levereras. - Foto: Bizuayehu Tesfaye

"War Machine" kidnappade sitt ex – får livstids fängelse

MMA-fightern Jon "War Machine" Koppenhaver kidnappade, våldtog och misshandlade sin ex-flickvän. Nu får han livstids fängelse.


Efter ett långt och jobbigt händelseförlopp som startade redan 2014, när MMA-fightern Jon "War Machine" Koppenhaver ertappade sin ex-flickvän i säng med en annan man och därefter gick bärsärk, är det slutligen bestämt: hans obegripliga raserianfall ger honom livstids fängelse, skriver Daily Mail.

Det var i augusti 2014 som Jon Koppenhaver tog sig in i exflickvännen och porrskådespelerskan Christy Macks hem för att först misshandla mannen hon var med och därefter ge sig på henne. Han misshandlade henne i två timmar och så brutalt att han i mars 2017 fälldes på 29 åtalspunkter: bland annat misshandel, kidnappning och sexuella övergrepp.

"War Machine" dömdes till livstids fängelse. Bild: TT

Under misshandeln, som bland annat involverade knivhugg mot huvudet med en slö kniv och att Jon Koppenhaver tog Christy Macks mobiltelefon för att ställa in alla hennes planer så att ingen skulle oroa sig för henne, lyckades hon helt naken fly hem till en granne. 

En kort tid därefter lade hon upp bilder på de skador hon fått på sitt twitterkonto.

Döms till livstids fängelse

Under måndagen bestämde sig rätten för att de åtalspunkter Jon Koppenhaver dömts för är tillräckligt allvarliga för livstids fängelse. Det här med en chans till villkorlig frigivning om 36 år – då kommer den nu 35-år gamla MMA-fightern vara 71 år.

Jon Koppenhaver har bett om ursäkt via twitter och skyller på att någonting "inte står rätt till med hans huvud" och att "han alltid har hatat sina impulser som får honom att göra saker utan att ens förstå att han gjort dem förrän det redan är hänt" – men trots det är Christy Mack övertygad:

– Så fort han kommer ut så kommer han att döda mig, sade hon med tårar i ögonen under sitt vittnesutlåtande.

Men trots att det alltså var snart tre år sedan som misshandeln ägde rum kan den krävande rättsprocessen fortsätta ännu ett tag till. Det här på grund av att juryn inte kunnat enas om Jon Koppenhaver är skyldig på två åtalspunkter – försök till mord och försök till mord med dödligt vapen. Det här innebär att de berörda parterna kan behöva träffas i rättssalen igen någon gång i framtiden, skriver Daily Mail.

En annan MMA-fighter som inte kan hålla sig lugn är den här killen som i raseri slår till rond-tjejen. Se mer i videon nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

MMA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du MMA?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ostadigt påskväder väntas

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.