1 av 4
- Foto: Polisen
2 av 4
- Foto: Polisen
3 av 4
- Foto: Polisen
4 av 4
- Foto: Polisen

12 år efter det brutala Akallarånet – här är vad som hände sen

Tidigt på morgonen den 25 augusti 2005 forcerade en stulen hjullastare grindarna till Securitas värdedepå i Akalla i nordvästra Stockholm.


På en övervakningsfilm från rånet kan man se hur flera personer, maskerade och beväpnade med automatvapen, plundrar värdedepån.

Anställda fanns på plats i lokalen med rånet begicks.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Rånarna kom över ett byte till ett värde av 26,1 miljoner kronor. De försvann i två olika bilar. I flykten försökte de även att försvåra för polisen att följa efter dem genom att kasta fotanglar på vägen.

Pengarna från rånet har aldrig återfunnits, enligt SVT.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Tre män dömdes i tingsrätten för medhjälp till grovt rån. Straffet blev två, tre respektive fem års fängelse.

I hovrätten skärptes dock straffet för två av männen till grovt rån istället för medhjälp till grovt rån. Men när fallet efter det togs upp av Högsta domstolen bedömde de att hovrättens dom var felaktig och fallet gick tillbaka till hovrätten.

Efter nya förhandlingar där valde rätten att sänka straffet för männen. Två av dem dömdes för medhjälp till grovt rån, alltså till samma straff som de hade fått av tingsrätten från början, till fem respektive två år. Den tredje mannen dömdes till två års fängelse istället för tre, enligt Expressen.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Nu har det gått tolv år sedan rekordrånet skedde.

Se de dramatiska bilderna från övervakningsfilmen i spelaren högst upp.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Minns du Akallarånet 2005?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.