Söndag 18 Apr
Stockholm

Ung kvinna antastades på buss – nu söker polisen viktigt vittne

Det var den 11 juli som ett misstänkt sexuellt ofredande skedde på en buss i Malmö. Bussen på bilden är dock från ett annat tillfälle.
1 av 2
Det var den 11 juli som ett misstänkt sexuellt ofredande skedde på en buss i Malmö. Bussen på bilden är dock från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån / Polisen
Nu vill polisen komma i kontakt med en ung man som ingrep och avbröt det sexuella ofredandet.
2 av 2
Nu vill polisen komma i kontakt med en ung man som ingrep och avbröt det sexuella ofredandet. Foto: HENRIK MONTGOMERY/Scanpix

Polisen släppte bild på en man som misstänks för sexuellt ofredande mot en kvinna på en buss. Nu har han överlämnat sig till polisen.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var strax innan klockan 15.00 den 11 juli som ett misstänkt sexuellt ofredande mot en kvinna i 30-årsåldern skedde på en buss mellan Värnhem och Triangeln i Malmö.

– Mannen ska ha tagit på och sexuellt ofredat en kvinna på bussen. Han har även blottat sitt kön på bussen. En medresenär, en ung man, avbröt detta. Den misstänkte blev då aggressiv och försökte misshandla den unge mannen. Han utdelade slag, men träffade inte, säger Nils Norling, presstalesman för polisen i Malmö, till Nyheter24.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Polisen gick först ut med en bild på den misstänkte förövaren och vädjande efter allmänhetens hjälp att hitta honom. Han är misstänkt för sexuellt ofredande. I veckan lämnade han över sig till polisen som då kunde förhöra honom.

Men polisen behöver mer hjälp från allmänheten. Nu vill de komma i kontakt med den unga mannen som ingrep och avbröt det sexuella ofredandet. Det har de gjort genom en ny efterlysning på sin Facebooksida.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med honom. Han är inte på något sätt misstänkt för något brott, utan har tvärtom agerat föredömligt och visat stort civilkurage, säger Nils Norling.

Polisen tror att mannen har viktiga iakttagelser som kan bli värdefulla i den fortsatta utredningen.

Har du information som kan hjälpa polisen? Hör av dig till 114 14.

Se även klippet om när Frida smygfotades i tunnelbanan:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela