Anders Adali till vänster. Till höger en bild från en av rånarna i helikopterrånet i Västberga 2009.
1 av 2
Anders Adali till vänster. Till höger en bild från en av rånarna i helikopterrånet i Västberga 2009. - Foto: SVT / Polisen
2 av 2
- Foto: SVT

Så här mycket pengar har Anders Adali rånat ihop under alla år

I början av 00-talet var Anders Adali en av de mest aktiva rånarna i Sverige. Nu avslöjar han hur mycket han rånade ihop under alla år.


Idag släpper SVT sin nya true crime-serie "Helikopterrånet" på SVT Play. I sex delar skildras där det spektakulära helikopterrånet mot en värdedepå i Västberga 2009 då flera rånare kom över ett byte på 39 miljoner kronor – pengar som aldrig återfunnits.

I serien medverkar den före detta rånaren Anders Adali. I början av 00-talet var han en av de mest aktiva rånarna i Sverige.

Anders Adali. Bildkälla: SVT

Anders Adali levde ett dubbelliv genom att vara en arbetande familjefar på ytan samtidigt som han ägnade sig åt grova rån i hemlighet.

Han utförde sitt första rån när han var 19 år gammal. Under de kommande tio åren rånade han sedan allt från depåer och transporter till bankomater och butiker.

– Summan jag har rånat för under alla år? Det är rånsummor på kanske lite mer än 80 miljoner totalt under alla år, säger Anders Adali i programmet.

Serien "Helikopterrånet" visas i sex delar på SVT Play den 8 oktober och sänds söndagar på SVT 1 klockan 22.00 med start 8 oktober.

Se också videon om nya detaljer om rånet

Läs också om allt du behöver veta om helikopterrånet 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Minns du helikopterrånet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.