Söndag 29 Maj
Stockholm

Våldtäktsanklagade RFSL-rådgivaren döms till fyra års fängelse

En tidigare rådgivare vid RFSL döms till fängelse för fyra fall av våldtäkt och två fall av ofredanden.
En tidigare rådgivare vid RFSL döms till fängelse för fyra fall av våldtäkt och två fall av ofredanden. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT

RFSL:s tidigare rådgivare, som i mars åtalades för sex fall av våldtäkt på asylsökande HBTQI-migranter, har nu dömts till fyra års fängelse för fem fall av våldtäkt och två fall av sexuella ofredanden. Brotten begicks i RFSL:s lokaler.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De unga asylsökande HBTQI-migranterna vände sig till RFSL i Stockholm för att få hjälp och rådgivning. Det var då de kom i kontakt med den 56-årige rådgivaren, som vid tidpunkten var migrantkonsult för RFSL. 

I december häktades rådgivaren, som efter misstankarna om våldtäkt fick sparken från organisationen, och i mars åtalades han misstänkt för sex fall av våldtäkt. Läs mer om det här.

Döms för flera våldtäkter och sexuella ofredanden

Idag dömdes rådgivaren till fyra års fängelse för att ha våldtagit fyra migranter och för att ha utsatt två av dem för sexuella ofredanden, enligt ett pressmeddelande från Stockholms tingsrätt. Rådgivaren ska även betala skadestånd till de fyra brottsoffren. 

Samtliga brott ska ha begåtts på mannens kontor vid RFSL.

Kommentera
Kopiera länk
Dela