Inför Madeleine McCanns 18-årsdag har föräldrarna Kate och Gary gjort ett offentligt uttalande.
Inför Madeleine McCanns 18-årsdag har föräldrarna Kate och Gary gjort ett offentligt uttalande. - Foto: Privat/AP/TT och Joe Giddens/AP/TT

Madeleine McCanns föräldrar: "Håller fast vid hoppet"

Fallet med försvunna Madeleine McCann, som försvann under en familjesemester i Portugal för 14 år sedan, är fortfarande olöst. Men föräldrarnas hopp om att hitta sin dotter lever ännu, skriver de i ett uttalande inför Madeleines 18-årsdag.


Det var på kvällen den 3 maj 2007 som den då 4-åriga Madeleine McCann fördes bort från ett hotellrum i portugisiska Praia da Luz. Läs mer om det här.

Sedan dess har fallet gäckat hela världen – inte minst föräldrarna Kate och Gary McCann som nu, inför Madeleines 18-årsdag den 12 maj, beskriver sin tillvaro utan dottern.

Foto: Joe Giddens/AP/TT

"Varje maj är tuff – en påminnelse om de år som gått, de år som förlorats, eller blivit stulna. Detta år är särskilt smärtsamt eftersom vi skulle ha firat Madeleines 18-årsdag", skriver de i ett uttalande på sin hemsida Find Madeleine och fortsätter vidare:

"Vi håller fast vid hoppet, hur litet det än är, om att vi får se Madeleine igen. Som vi sagt vid upprepade tillfällen så måste vi få veta vad som hände vår underbara dotter, oavsett vad."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!