Lördag 13 Aug
Stockholm

Skadad kvinna hittad i låda – sambon häktas

En kvinna hittades skadad och avsvimmad i en låda. Nu häktas hennes sambo.
En kvinna hittades skadad och avsvimmad i en låda. Nu häktas hennes sambo. Foto: Anders Wiklund/TT

Grannar larmade polisen när de hörde en man skrika "jag ska slå ihjäl dig" till en kvinna. När polis kort därpå anlände till platsen, en bostad i Göteborg, gjorde de flera genomsökningar – för att sedan hitta en skadad kvinna i en förvaringslåda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under söndagen kontaktade flera grannar polisen och uppgav att de, från en närliggande bostad, hört en kvinna ropa på hjälp och en man som ska ha skrikit "jag ska slå ihjäl dig".

När en polispatrull anlände till platsen tvingades de bryta upp dörren eftersom ingen öppnade. Man påträffade då en man i 60-årsåldern som, enligt polisen, ska ha sagt att hans sambo lämnat bostaden. 

Men efter flera genomsökningar av bostaden kunde polisen till slut hitta kvinnan – avsvimmad och skadad i en förvaringslåda som legat inkilad under en säng i bostaden. 

"Hade kunnat få en mycket allvarligare utgång"

Polisen betonar nu betydelsen av att grannar reagerar och kontaktar polisen om de misstänker att våldsbrott pågår. 

– Den här händelsen hade kunnat få en mycket allvarligare utgång om inte grannar hade agerat och ringt polisen som hann fram i tid, säger Marianne Karstorp, sektionschef för brott i nära relation i Storgöteborg, och fortsätter:

Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att reagera om man hör bråk eller misstänker att någon utsätts för våld av en närstående. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.

Mannen misstänks för grov misshandel

Senare, i polisens förhör, har kvinnan berättat att hon under söndagen misshandlades, dödshotades och därefter tvingades av mannen att lägga sig i lådan. 

Foto: Adam Ihse/TT

Nu häktas mannen av åklagare vid Göteborgs tingsrätt, misstänkt för grov misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.