Skjuten polis
En polis sköts till döds i Biskopgården, Göteborg. - Foto: Björn Larsson Rosvall

Polisens vädjan till allmänheten: "Sprid inte klipp på en skjuten människa"

En polisman har dött efter en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. Det var under natten till torsdag som den tragiska händelsen ägde rum och ännu är ingen gripen.


Det var vid 22.30-tiden på onsdagskvällen som larmet kom om att flera personer hört skottlossning i Biskopsgården på Hisingen. 

Enligt uppgifter stod polismannen och pratade med några personer då han blev beskjuten. Polisen fördes med ambulans till sjukhus, men dog senare av sina skador. 

Sprids video på skjutna polisen 

På Twitter har kontot YB Södermalm som drivs av Viktor Adolphson, Trygghetsgruppen Södermalm, skrivit ut en vädjan till allmänheten om att inte skrida klipp eller bilder på händelsen. 

Under torsdagmorgonen höll polisen en pressträff där de gick ut med mer information om händelsen. 

– Det är rätt mycket folk som tagits in på förhör under natten. Vi är väldigt beslutsamma om att klara upp det här brottet, sa regionpolischefen Klas Johansson.

"Siktade rakt på polisen"

Enligt uppgifter till Göteborgs Posten sköts polisen i ett drive by när han och en kollega stod och pratade med några boende i området. 

– Det viktigaste här är att kollegan blev påskjuten med uppsåt, då han patrullerade med moped, säger en källa inom polisen till tidningen. 

En annan källa säger till GT att gärningsmannen siktade rakt mot den nu avlidna polismannen.

– Det jag kan säga är att man siktade rakt på den här polismannen. Det var som en avrättning. Det var alltså, som det verkar, inget vådaskott, misstag eller liknande.

Men nu menar områdeschefen Erik Nord att det sannolikt var en felskjutning. 

– I det inledande skedet söker vi efter flera alternativ, men vi hittar inga andra indikatorer. Annat än att det är en skjutning där polismannen har kommit i skottgluggen så att säga, det säger han till SvD och fortsätter:

– Det går inte att säga säkert. Men det finns ingenting som talar emot det, snarare talar en hel det för att det förmodligen var så, säger Nord.

Nord tror att det handlar om att skjutningen är en del i den konflikten som pågår mellan kriminella gäng i Biskopsgården. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!