Flickan sköts ihjäl när hon var ute med sin hund.
Flickan sköts ihjäl när hon var ute med sin hund. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vapnet som dödade tolvårig flicka i Botkyrka används i rapvideo

​Det automatgevär som dödade en tolvårig flicka vid McDonalds i Botkyrka förra augusti syns i en rapvideo. Videon publicerades på nätet efter mordet.
– Både mordvapnet och flyktbilen har använts i videon, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till SvD.


Den tolvåriga flickan dog natten till den 2 augusti efter en drive by-skjutning vid en mack och snabbmatsrestaurang i Botkyrka. 

Skotten var ämnade för två män med kriminell koppling, men två av kulorna träffade istället flickan som var ute och gick med sin hund. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Boende i området som samlats för att sörja flickan. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Fyra män häktade

Fyra män är misstänkta för mord och mordförsök efter dådet. En av männen är häktad och frihetsberövad sedan slutet av juni. En 23-årig man häktades i sin frånvaro i fredags och två män i måndags – dessa tre är fortfarande på fri fot.

23-åringen är efterlyst internationellt, och enligt Anna Svedin, som leder förundersökningen, kommer även de två andra männen att bli det. 

En Kalasjnikov. Foto: Сергей Сандалов/wikicommons

Videon publicerades efter mordet

Enligt den nya häktningsframställan har det kommit fram att den Kalasjnikov som användes för att skjuta ihjäl flickan syns i en rapvideo som legat ute på nätet, skriver SvD.

Videon ska ha spelats in innan mordet, men har klippts och lagts ut på nätet efteråt. 

– Både mordvapnet och flyktbilen har använts i videon, säger Svedin som leder förundersökningen till SvD.

I häktningsframställan skriver Svedin:

”Gärningsmännens avsikt har varit att publicera och sprida bruket och innehavet av vapen på internet i syfte att förstärka sin kriminella identitet och våldskapital”.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!