Söndag 3 Jul
Stockholm

Tolvårig flicka sköts ihjäl i Botkyrka – man gripen i Spanien

En 22-årig man har gripits misstänkt för inblandning i mordet på en tolvårig flicka i Botkyrka.
En 22-årig man har gripits misstänkt för inblandning i mordet på en tolvårig flicka i Botkyrka. Foto: Claudio Bresciani/TT och Stina Stjernkvist/TT

En 22-årig man har gripits i Spanien misstänkt för inblandning i mordet på den tolvåriga flicka som sköts ihjäl i Botkyrka i augusti förra sommaren. Mannen, som häktats i sin frånvaro, ska nu begäras utlämnad till Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den tolvåriga flickan dog natten till den 2 augusti 2020 efter en drive by-skjutning vid en mack och snabbmatsrestaurang i Botkyrka

Skotten var ämnade för två män med kriminell koppling, men två av kulorna träffade istället flickan som var ute och gick med sin hund. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Man gripen misstänkt för medhjälp till mord

Under torsdagseftermiddagen kunde SvD berätta att en 22-årig man blivit gripen i Spanien misstänkt för medhjälp i det uppmärksammade mordet.

– Jag kan bekräfta att han greps i Spanien igår och nu sitter frihetsberövad där. Han kommer att överlämnas till Sverige enligt en europeisk arresteringsorder, säger Anna Svedin, vice chefsåklagare, till SvD.

Undanröjt bevis och förmedlat kontakter

Mannen, som ska vara folkbokförd på Gärdet i Stockholm, har häktats i sin frånvaro av Södertörns tingsrätt. 

I häktningsdokumenten framgår att 22-åringen både ska ha "förmedlat kontakter" till gärningsmännen innan mordet och att han efter mordet ska ha undanröjt bevis. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.