Måndag 18 Okt
Stockholm

Ung man begår våldsdåd i Ystad – attackerar hundägare och hundar

En kvinna och hennes hund attackerades i Ystad på lördagen.
En kvinna och hennes hund attackerades i Ystad på lördagen. Foto: Naina Helén Jåma/TT och Janerik Henriksson/TT

En man, som tidigare utfört attacker mot hundägare och hundar i Ystad, har nu polisanmälts igen efter att i lördags ha utdelat sparkar mot en kvinna och hennes hund.
– Man kan vara lite extra uppmärksam när man är ute och går, säger Joakim Sjöberg vid Ystadpolisen till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I våras attackerades flera hundägare och deras hundar med sparkar och slag av en ung man i centrala Ystad, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om. Han greps då av polis tre gånger.

Nu är samma man i farten igen.

– Den här mannen har som modus att ge sig på folk och deras mindre hundar, säger Joakim Sjöberg vid Ystadpolisen till Nyheter24.

Attackerade kvinna och hund i Ystad

Det var under lördagsförmiddagen som mannen ännu en gång gick till attack. Denna gång mot en kvinna i 50-årsåldern och hennes hund utanför Stadsbiblioteket.

Enligt Ystads Allehanda ska mannen ha sparkat omkull kvinnan, som färdades på cykel, och hon ska ha skadats efter fallet. Därefter utdelade han flera sparkar mot hennes hund. 

Foto: Janerik Henriksson/TT

Skadeläget för hunden är ännu okänt.

Misstänks för misshandel och djurplågeri

Mannen greps inte i samband med händelsen, men har polisanmälts och misstänks för ringa misshandel och djurplågeri.

– Det här är en person som inte mår bra, med någon form av psykisk störning, och det är ofta de som faller mellan stolarna tyvärr, säger Sjöberg.

Foto: Johan Nilsson/TT

Till oroliga Ystadbor manar polisen till lugn, men enligt Sjöberg kan man med fördel vara lite extra vaksam vid promenader.

– Man kan vara lite extra uppmärksam när man är ute och går nu. Är det någon som sticker ut, då behöver man inte gå fram och konfrontera denne, utan agera lite mer defensivt och kontakta oss, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela