En man försökte slita in en flicka i sin bil på tisdagskvällen.
En man försökte slita in en flicka i sin bil på tisdagskvällen. - Foto: Michael Probst/AP/TT

Man försökte dra in femåring i bil – räddades av storasystern

På tisdagskvällen försökte en vuxen man dra in en femårig flicka i sin bil i Norrköping. Flickan räddades av sin storasyster som ingrep. Mannen, som misstänks för försök till olaga frihetsberövande, är fortfarande på fri fot och polisen söker vittnen.


Det var vid 19-tiden på tisdagskvällen som en man ska ha stannat med sin bil i närheten av två systrar som befann sig i området Klockaretorpet i Norrköping. 

När han väl stannat ska mannen, enligt en polisanmälan som Norrköpings tidningar tagit del av, ha försökt slita in en av systrarna, en femårig flicka, i bilen.

Polisen: "Hon räddade sin syster"

I samband med mannens tilltag lyckades femåringens äldre syster, med all kraft hon hade, stoppa mannen från att få in flickan i bilen.

– Hon räddade sin syster på det här sättet, vilket hon gjorde på ett mycket förtjänstfullt sätt, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen, till Norrköpings Tidningar.

Misstänkte mannen är på fri fot

Efter det misslyckade kidnappningsförsöket sprang flickorna därifrån till fots, medan mannen flydde i sin bil. 

Polisen, som utreder händelsen som försök till olaga frihetsberövande, söker nu vittnen som kan ha sett något.

- Vi är tacksamma för tips. Annars är det väldigt svårutrett, säger Gustavsson till tidningen och fortsätter:

- Vi måste få till en identifikation på bilen. Den här personen avvek ju från platsen när flickorna sprang iväg. Vi vet inte vad han hade för intention med att försöka få med sig flickan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!