Den nu dömde mannen ska bland annat ha kissat på en man i permobil.
Den nu dömde mannen ska bland annat ha kissat på en man i permobil. - Foto: Martina Holmberg/TT och Johan Nilsson/TT

Kissade på man i permobil – skyllde på aliens

En man i 30-årsåldern, som var övertygad om att aliens tagit över världen, kissade på en man i permobil, slog en guide och förgrep sig på en kvinna i Malmö. Nu döms mannen till fängelse.


Det var i maj i år som en 30-årig man ställde sig, mitt på ljusa dagen, och kissade på en främmande mans byxor och permobil i Malmö.

Ett ihärdigt vittne, som vid upprepade tillfällen skrek åt mannen, kunde till slut få stopp på urinerandet.

Efter kissandet: Slog guide i ansiktet

Mannen slog en guide på Stortorget i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Men redan dagen därpå skedde ytterligare en incident. En guide som precis genomfört en stadsvandring i centrala Malmö blev då slagen hårt i ansiktet av mannen, som först stirrat argt på honom.

Förgrep sig på kvinna från dejtingsajt

Drygt två månader senare, i juli i år, stämde mannen träff med en kvinna han fått kontakt med på en dejtingsajt.

Tillsammans ska de ha gått till mannens lägenhet där de sexuella handlingar mellan dem, enligt domen, kort därpå ska ha övergått till handlingar som kvinnan inte gav sitt samtycke till.

I domstolen har man, enligt Expressen, inte kunnat styrka att 30-åringen haft uppsåt. Istället menar man att han varit grovt oaktsam inför att kvinnan inte deltagit frivilligt i handlingarna.

Trodde att aliens tagit över världen

Under rättegången ska mannen ha uppgett att han, innan händelserna i maj, varken sovit eller ätit på sex dagar. Istället ska han ha gått omkring planlöst i Malmö och Lund – övertygad om att utomjordingar tagit över världen.

Han hävdade också att han trott att guiden var en demon.

Foto: Johan Nilsson/TT

Men trots mannens utsagor ansåg domstolen att han varit så pass medveten om sitt agerande att han kan sägas ha haft uppsåt, rapporterar Expressen.

Mannen döms därför i Malmö tingsrätt till åtta månaders fängelse för ofredande, ringa misshandel och oaktsam våldtäkt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.