En pojke rånades och förnedrades i skogen i Ludvika.
En pojke rånades och förnedrades i skogen i Ludvika. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Pojke förnedrades och rånades – 19-åring döms till skyddstillsyn

Under knivhot tvingades en minderårig pojke att ta av sig sina kläder och kyssa gärningsmannens skor. Sedan rånades han på sin mobil.
Nu har en 19-åring dömts till skyddstillsyn för händelsen.


Det var under natten mellan den 12 och 13 oktober förra året som en pojke tvingades in i en bil i Ludvika och kördes till ett skogsparti. Under knivhot tvingades pojken att klä av sig allt utom underkläderna – och kyssa gärningsmännens skor, skriver SVT. 

Han rånades sedan på sin mobil och lämnades ensam i skogen flera kilometer från sitt hem. Rånarna hotade även pojken med kniv om han skulle gå till polisen. 

19-åring får skyddstillsyn

Nu har en 19-årig man dömts för rånet, misshandel och övergrepp i rättssak, samt för ett rån som ägde rum vid ett annat tillfälle. 

Den unga mannen döms till skyddstillsyn och 240 timmars samhällstjänst. Dessutom ska han genomgå flera behandlingsprogram och betala skadestånd på sammanlagt 43 000 kronor till de två offren. 

En till man är åtalad som medmisstänkt, men domen mot honom har inte fallit, skriver SVT. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.