Genrebild.
Nu döms exmaken för mordet på kvinnan som höggs ihjäl vid resecentrum i Linköping. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Kvinna knivhöggs till döds i Linköping – exmaken dömd till livstid

I april 2021 mördades en kvinna brutalt genom ett 40-tal knivhugg, i en gångtunnel intill tågstationen i Linköping där flera blev vittnen till attacken. Nu har hennes exman dömts till livstids fängelse och utvisning för dådet.


Under fredagen meddelade Linköpings tingsrätt att mannen, som åtalades för knivmordet på resecentrum i Linköping, döms till livstids fängelse och utvisning. Han döms, utöver för mord, även för grovt olaga hot mot en man som försökte stoppa det dödliga angreppet.

Han ska även betala skadestånd till deras gemensamma barn, sin exfrus föräldrar och till mannen som han hotat med kniv.

Den rättspsykiatriska undersökningen visade inte att mannen led av någon allvarlig psykisk störning vid händelsen, och döms mot sitt nekande. Enligt honom själv ska han ha hört röster som fick honom att mörda sin exfru.

Kvinnan knivhöggs ett 40-tal gånger

Trots att polisen snabbt anlände till platsen för dådet som skedde på förmiddagen den 15 april i år gick kvinnans liv inte att rädda. Redan samma dag bekräftade polisen att kvinnan och den misstänkte gärningsmannen hade en relation till varandra. De hade varit gifta och hade flera barn tillsammans, som dock blivit omhändertagna flera år tidigare.

Enligt åtalet överfölls kvinnan bakifrån av den misstänkte exmaken, som knivhögg henne ett fyrtiotal gånger över stora delar av kroppen. Gärningen ska ha varit noggrant planerad då han redan på vägen dit hade kniven med sig, och väntade på kvinnan när hon klev av tåget.

Mordet på flerbarnsmamman i Linköping var ett av de uppmärksammade kvinnomord som skakade Sverige under våren 2021.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.