Stockholm

Kvinna knivhöggs till döds i Linköping – exmaken dömd till livstid

Genrebild.
Nu döms exmaken för mordet på kvinnan som höggs ihjäl vid resecentrum i Linköping. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

I april 2021 mördades en kvinna brutalt genom ett 40-tal knivhugg, i en gångtunnel intill tågstationen i Linköping där flera blev vittnen till attacken. Nu har hennes exman dömts till livstids fängelse och utvisning för dådet.


Läs mer

Under fredagen meddelade Linköpings tingsrätt att mannen, som åtalades för knivmordet på resecentrum i Linköping, döms till livstids fängelse och utvisning. Han döms, utöver för mord, även för grovt olaga hot mot en man som försökte stoppa det dödliga angreppet.

Han ska även betala skadestånd till deras gemensamma barn, sin exfrus föräldrar och till mannen som han hotat med kniv.

Den rättspsykiatriska undersökningen visade inte att mannen led av någon allvarlig psykisk störning vid händelsen, och döms mot sitt nekande. Enligt honom själv ska han ha hört röster som fick honom att mörda sin exfru.

Kvinnan knivhöggs ett 40-tal gånger

Trots att polisen snabbt anlände till platsen för dådet som skedde på förmiddagen den 15 april i år gick kvinnans liv inte att rädda. Redan samma dag bekräftade polisen att kvinnan och den misstänkte gärningsmannen hade en relation till varandra. De hade varit gifta och hade flera barn tillsammans, som dock blivit omhändertagna flera år tidigare.

Enligt åtalet överfölls kvinnan bakifrån av den misstänkte exmaken, som knivhögg henne ett fyrtiotal gånger över stora delar av kroppen. Gärningen ska ha varit noggrant planerad då han redan på vägen dit hade kniven med sig, och väntade på kvinnan när hon klev av tåget.

Mordet på flerbarnsmamman i Linköping var ett av de uppmärksammade kvinnomord som skakade Sverige under våren 2021.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.