Torsdag 21 Okt
Stockholm

Julia Feltzin, 97, misstänkt kidnappad – polisen vädjar om tips

Polisen vädjar om tips i sökandet efter 97-åriga Julia Feltzin.
Polisen vädjar om tips i sökandet efter 97-åriga Julia Feltzin. Foto: Polisen och Johan Nilsson/TT

För drygt en vecka sedan försvann Julia Feltzin, 97, från sin bostad i Örebro. En man i 45-årsåldern sitter häktad misstänkt för människorov. Nu delar polisen kvinnans namn och bild, och vädjar om tips för att kunna hitta henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var vid 01-tiden under natten mot fredagen den 1 oktober som hemtjänsten anmälde Julia Feltzin, 97, som försvunnen från bostaden på Nygatan 84 i Örebro.

Samma natt hittar polisen Julias rollator intill Svartån i Wadköping.

Man sitter häktad misstänkt för människorov

Under torsdagen den 30 september, vid 22-tiden, ska ett vittne ha sett Julia i anslutning till hennes bostad. Detta vittne ska ha sett hur 97-åringen gick med en man i riktning mot Engelbrektsgatan.

Julia Feltzins rollator hittades vid Svartån. Foto: Polisen

Denna man, som enligt polisen ska känna Julia men inte vara släkt med henne, sitter nu häktad misstänkt för människorov. Han nekar till brott.

Dokument som Aftonbladet tagit del av gör gällande att den misstänkte mannen tidigare ska ha dömts till ett tvåårigt fängelsestraff för mordbrand 2005.

Polisen vädjar om tips för att hitta Julia Feltzin

I hopp om att kunna kvinnan vädjar nu polisen om tips.

"Polisen är nu intresserad av alla iakttagelser som kan ha gjorts på Nygatan, Engelbrektsgatan, runt Behrn Arena, i Wadköping och i andra delar i och utanför Örebros stadskärna", skriver de på sin hemsida.

Iakttagelser som gjort av Julia, på samtliga platser, är intressanta för polisen. Även iakttagelser av personer med rollatorer på platserna, samt iakttagelser av en grå Volvo V70 är av intresse.

Foto: Polisen

Har du tips som kan vara värdefulla för polisen? Ring 114 14 och hänvisa till ärendenummer 5000-K1178023-21.

Anhöriga har godkänt att namn och bild på Julia Feltzin publiceras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela