Rapparen Einár
Rapparen Einár påträffades död under torsdagskvällen efter en skjutning i Hammarby sjöstad. - Foto: Henrik Montgomery / TT

Polisens vädjan efter Einárs död: ”Dela inte bilderna”

Efter dödsskjutningen under torsdagskvällen har det börjar florera bilder på rapparen Einár som sköts till döds. Nu vädjar polisen till allmänheten.


Det var vid 23-tiden i torsdags som polisen fick larm om en skjutning i Hammarby sjöstad, Stockholm. Polisen skickade dit flera patruller och på platsen påträffades en ung man med skottskador i skalle och bröst.  

Den unga mannen var rappstjärnan Nils "Einár" Grönberg som mindre än två timmar efter larmet avled på plats. 

Hammarby sjöstad. Foto: Henrik Montgomery / TT


En person tänder ett ljus i närheten av platsen där Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Polisen har nu startat en förundersökning om mord, platsen har undersökts med hundar och flera fynd har hittats, enligt Aftonbladet.

Mordet kan också ha fångats på någon av de övervakningskamerorna som finns i området.

Polisen vädjar om florerande bilder

Under natten har det börjat spridas bilder på Einár som ligger livlös på marken. Polisen vädjar nu till allmänheten att inte sprida bilderna vidare eller publicera bilderna på sociala medier. 

– Det jag kan säga generellt är att det är högst olämpligt att dela bilder på brottsoffer, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen.

Uppgifter: Två artister var med Einár när han sköts till döds

Rapparen ska under en längre tid levt med en hotbild och skjutningen misstänks vara kopplad till gängkonflikter i Stockholm.

I fjol blev han kidnappad av det kriminella Vårbynätverket och utsatt för ett utpressningsförsök där de krävde honom på tre miljoner kronor. Han var målsägande i den stora Vårbyrättegången tidigare i år men valde då att inte närvara eller samarbeta med polis och åklagare.

Han var därför var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

"Ren avrättning"

Två män sågs efter mordet springa från platsen. Enligt uppgifter var Einar i sällskap med två andra artister när han mördades.

Nya uppgifter till Aftonbladet beskriver dödsskjutningen som en ren avrättning.

Enligt ögonvittnen, som sett hela förloppet, har gärningsmannen stått på cirka 1,5 meters avstånd och med utsträckt arm siktat på Einár och skjutit.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.