Rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds under natten mot fredagen.
Rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds under natten mot fredagen. - Foto: Stella Pictures och Henrik Montgomery/TT

Uppgifter: Två artister var med Einár när han sköts till döds

Den 19-årige rapparen Nils "Einár" Grönberg, sköts till döds i södra Stockholm under natten mot fredagen. I samband med skjutningen ska Einár ha haft sällskap av två andra artister, enligt uppgifter till Expressen.


Strax före klockan elva på torsdagskvällen inträffade en skjutning i södra Stockholm. 

En person träffades med flera skott, och enligt uppgifter till flera medier var det den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn är Nils Grönberg, som blev skjuten till döds i dådet. Läs mer om det här.

Ingen gripen för mordet på Einár

Einár sköts till döds i Hammarby Sjöstad. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ingen har gripits för dödsskjutningen av Einár ännu, men en förundersökning om mord har inletts och polisen söker efter mer än en person som ska ha setts lämna platsen i Hammarby sjöstad. 

Läs mer om signalementet på de misstänkta gärningspersoner här.

Uppgifter: Hade sällskap av två artister

När Einár sköts till döds bostadsområdet i Hammarby sjöstad ska han ha haft sällskap av två andra artister, enligt uppgifter till Expressen

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!