Onsdag 1 Dec
Stockholm

Nya uppgifter: Einár sköts på 1,5 meters avstånd: "En ren avrättning”

Einár husbys hyenor
Rapparen Einár sköts till döds i torsdagskväll. Foto: Henrik Montgomery/TT

Enligt nya uppgifter till Aftonbladet beskriver ögonvittnen mordet på rapparen Einár som en ren avrättning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nils "Einár" Grönberg sköts till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm natten mot fredag. Den 19-årige rapparen träffades av flera skott och avled klockan 00.45.

Enligt vittnen ska två personer, som var drygt 170 centimeter långa, i mörka kläder ha setts lämna platsen efter mordet. 

Hammarby sjöstad. Foto: Henrik Montgomery / TT
En person tänder ett ljus i närheten av platsen där Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Polisen har nu startat en förundersökning om mord, platsen har undersökts med hundar och flera fynd har hittats, enligt Aftonbladet.

Mordet kan också ha fångats på någon av de övervakningskamerorna som finns i området.

Uppgifter: Två artister var med Einár när han sköts till döds

Rapparen ska under en längre tid levt med en hotbild och skjutningen misstänks vara kopplad till gängkonflikter i Stockholm.

I fjol blev han kidnappad av det kriminella Vårbynätverket och utsatt för ett utpressningsförsök där de krävde honom på tre miljoner kronor. Han var målsägande i den stora Vårbyrättegången tidigare i år men valde då att inte närvara eller samarbeta med polis och åklagare. Einár ska ha haft sällskap av två andra artister när han mördades.

"Ren avrättning"

Nya uppgifter till Aftonbladet beskriver dödsskjutningen som en ren avrättning.

Det var när Einár och hans sällskap kom ut från ett cykelgarage som de två gärningsmännen började jaga dem. Artisten och vännerna tog tillflykt på olika håll och jakten ledde in till en innergård.

Enligt ögonvittnen, som sett hela förloppet, har gärningsmannen stått på cirka 1,5 meters avstånd och med utsträckt arm siktat på Einár och skjutit. Det hela ska ha ägt rum vid en portuppgång. 

Flera skott ska ha avlossats och artisten ska bland annat ha skjutits i bröstet, enligt uppgifter. Flera personer ska ha gjort hjärt-och lungräddning medan de väntade på polis.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela