Ett av de barn som skadades i mordförsöken i Lycksele ska nu höras av polis.
Ett av de barn som skadades i mordförsöken i Lycksele ska nu höras av polis. - Foto: Erik Abel/TT

Ett av barnen ska höras av polis – efter mordförsöken i Lycksele

En man i 50-årsåldern sitter häktad misstänkt för de tre mordförsök som lämnade en kvinna och två barn svårt skadade i Lycksele tidigare i oktober. Nu ska det äldsta barnet höras av polis för första gången.


Det var den 18 oktober som en kvinna i 75-årsåldern, samt två barn under tio år, skadades svårt i ett brutalt våldsdåd i Lycksele.

En man i 50-årsåldern sitter nu häktad misstänkt för tre fall av mordförsök. Läs mer om det här.

Äldre barnet i Lycksele ska höras

Under förra veckan uppgav polisen att kvinnan och det yngre barnet fortsatt är nedsövda efter våldsdådet. Det äldre barnet ska dock vara vaket och ska nu höras.

– Vi har inte kunnat höra barnet tidigare med tanke på skadeläget och barnets mående, säger kammaråklagare Andreas Nyberg till SVT och fortsätter:

Foto: Erik Abel/TT

– Vi gör bedömningen att barnet nu kan förhöras, säger Nyberg.

Åklagaren vill dock inte gå närmare in på detaljer kring de skador som barnen och kvinnan fått.

Åklagaren: "Jobbar på så fort vi kan"

Åklagaren måste väcka åtal mot den misstänkte mannen senast den 17 november, men det kan också bli så att han omhäktas om mer tids krävs för att samla bevis i ärendet.

– Vi jobbar på så fort vi kan, men är också beroende av andra. Vi för dialog med exempelvis NFC och jag ska göra en utvärdering närmare slutdatum om vi ska begära omhäktning eller inte, säger Nyberg till SVT.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!