Rapparen Einár sköts till döds i Hammarby Sjöstad.
Rapparen Einár sköts till döds i Hammarby Sjöstad. - Foto: Erik Simander/TT och Johan Nilsson/TT

Uppgifter: Mordhot skrevs i blod – kort före mordet på Einár

Rapparen Einár var inblandad i ett knivbråk på krogen Nosh and Chow två veckor innan han sköts till döds. I samband med detta ska den man som skadades vid händelsen, enligt uppgifter till Expressen, ha skrivit ett dödshot på golvet – med sitt eget blod.


Det var under torsdagskvällen i förra veckan som den prisade rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, sköts till döds i Hammarby Sjöstad. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men ännu har ingen misstänkt gärningsperson gripits.

Personer ska punktmarkeras av polis

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur uppgifter till Expressen gjort gällande att samtliga polispatruller i Stockholm fått en order om att punktmarkera, alltså stoppa och kontrollera, sex personer. Läs mer om det här.

I den kartläggning som tidningen gjort av personerna på listan framgår också att flera av dem har kopplingar till andra skjutningar som inträffat nyligen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Uppgifter: Dödshot skrevs i blod

En av männen på polisens lista ska dessutom ha blivit skadad vid ett knivdåd på krogen Nosh and Chow i Stockholm. I denna händelse ska även Einár ha varit inblandad. 

Foto: Johan Nilsson/TT

I samband med detta ska mannen, enligt nya uppgifter till Expressen, ha skrivit ett dödshot i pölen av sitt eget blod. Efter detta ska polisen ha upprättat en anmälan mot mannen, med "stämpling till mord" som rubricering.

Tidningens uppgiftslämnare betonar emellertid att det inte gäller mordet på Einár under torsdagen den 21 oktober.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.