Imhotep Norman lämnade sin dotter Xena i en brinnande bil.
Imhotep Norman lämnade sin dotter Xena i en brinnande bil. - Foto: Department of Public Safety/Spartanburg Court

Pappa lämnade dottern Xena, 19 månader, att dö i brinnande bil

Imhotep Norman lämnade sin 1,5 år gamla dotter Xena att dö i en brinnande bil när han flydde från polisen.
Nu döms den 28-åriga pappan till 28 års fängelse.


Det var i april 2019 som polisen försökte stoppa Imhotep O. Norman, 28, för fortkörning. Men den 28-årige mannen vägrade stanna och en polisjakt inleddes. 

Under flykten började bilen brinna, och kraftig rök och eldsvådor slog ut från fordonet. Efter att ha blivit tvingad åt sidan fortsatte Norman flykten till fots, och kastade i samband med det ifrån sig en väska med knark, skriver CNN. 

Bilen som Norman övergav. Foto: Department of Public Safety

Lämnade dottern

Kvar i bilen lämnade 28-åringen sin 19 månader gamla dotter Xena som var fastspänd i en bilbarnstol, men det upptäcktes för sent. 

Först när räddningstjänsten kom och skulle släcka branden upptäcktes flickan – som dött av akut kolmonoxidförgiftning och brännskador.

Xena blev bara 19 månader gammal. Foto: Spartanburg Court

"Brann inte när jag gick ut"

I förhör säger Norman att han inte visste att bilen brann när han lämnade den och att han trodde att dottern skulle tas om hand av polisen. 

– Jag vet bara att bilen inte brann när jag klev ur, då skulle jag stannat med min dotter. Jag skulle aldrig ha tagit mig ur bilen medan den brann, säger han i förhör enligt CNN.

Norman har erkänt sig skyldig till sin dotters död och har dömts till 28 års fängelse. 

Flammor slog ur bilen när 28-åringen flydde till fots. Foto: S.C Department of Public Safety
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.