Onsdag 8 Dec
Stockholm

Föräldrarna i Hässelby har inte hörts av polisen – misstänks för mord

De två personer som är anhållna för mord och mordförsök i Hässelby har inte hörts av polisen.
De två personer som är anhållna för mord och mordförsök i Hässelby har inte hörts av polisen. Foto: Fredrik Sandberg / TT

De två personer som anhållits för mord och mordförsök på två små barn i Hässelby hade på måndagseftermiddagen inte förhörts av polisen.
– Vi vill vara förberedda så rätt frågor ställs, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två barn under tio år hittades allvarligt skadade på marken utanför ett hus i Hässelby på söndagskvällen. Det ena barnet dog på sjukhus natten mot måndag och det andra barnet vårdas för livshotande skador. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska barnen ha knivhuggits i en lägenhet och sedan kastats ut från balkongen, 15 meter upp, läs mer om händelsen här.

Två personer, en man och en kvinna med nära relation till barnen, har anhållits misstänkta för mord och mordförsök. Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen är det barnens föräldrar.

Ett barn har dött och ett barn har livshotande skador efter händelsen i Hässelby. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Föräldrarna i Hässelby har inte förhörts

De anhållna hade vid 14-tiden på måndagen inte förhörts av polis. 

– Vi har inte kunna göra det. Vi hade hopp om att det skulle kunna ske under eftermiddagen, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Nyheter24.

Varför har ni inte gjort det?

– Det är en komplex situation där vi vill vara förberedda när vi går in så att rätt frågor ställs Det är det man har arbetat med nu, säger Wikdahl. 

Daniel Wikdahl, polisen. Foto: Polismyndigheten
Kommentera
Kopiera länk
Dela