Den mordmisstänkte mannen i Hässelby beskrivs som "barnkär".
Den mordmisstänkte mannen i Hässelby beskrivs som "barnkär". - Foto: Christine Olsson/TT

Exfrun om mordmisstänkte pappan: "Var väldigt barnkär"

Den man som är anhållen misstänkt för mord och mordförsök på sina barn i Hässelby levde, enligt uppgifter till Expressen, ett isolerat liv – och beskrivs som "väldigt barnkär" av sin tidigare fru.


Två barn under tio år hittades allvarligt skadade på marken utanför ett hus i Hässelby på söndagskvällen. Det ena barnet dog på sjukhus natten mot måndag, medan det andra barnet fortsatt vårdas för livshotande skador. 

Mord och mordförsök utreds i Hässelby

Enligt uppgifter till flera medier ska barnen ha knivhuggits i en lägenhet och sedan kastats ut från balkongen, 15 meter upp. Läs mer om händelsen här.

Två personer, en man och en kvinna med nära relation till barnen, har anhållits misstänkta för mord och mordförsök. Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen är det barnens föräldrar.

Mamman släpptes på fri fot under måndagskvällen, men misstankarna mot henne kvarstår, vilket Nyheter24 rapporterat om

Misstänkte pappan beskrivs som "barnkär"

I en intervju med Expressen berättar den misstänkte pappans exfru, som han tidigare flyttade från Senegal för att leva med i Sverige, om chocken efter dådet.

– Det är hemskt oavsett vem det drabbar när något sånt här händer. Men det är ännu värre när det händer barn, säger hon till tidningen och fortsätter vidare:

– Han var väldigt barnkär och skötsam. Han hade inga tendenser till någonting.

Vidare beskriver anonyma källor, som kommit i kontakt med mannen genom föreningar för personer som flyttat från Västafrika till Sverige, hur han levt ett isolerat liv och inte velat att den nuvarande frun skulle träffa utomstående.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!