Onsdag 8 Dec
Stockholm

Nya förhör med mordmisstänkte pappan i Hässelby – kan häktas idag

Pappan i Hässelby misstänks för mord och mordförsök på sina två barn.
Pappan i Hässelby misstänks för mord och mordförsök på sina två barn. Foto: Christine Olsson/TT

Pappan som sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök på två barn i Hässelby kommer att förhöras vidare. Enligt åklagaren Maria Franzén kan han häktas senare under tisdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På söndagskvällen hittades två barn under tio år svårt skadade på marken utanför ett bostadshus i Hässelby. Det yngsta barnet dog av sina skador natten mot måndag, och det andra barnet kämpar för sitt liv på sjukhus. 

Enligt uppgifter till flera medier har barnen knivskurits av sin pappa, för att sedan kastas ut ur lägenheten på femte våningen, läs mer om det här.

Båda föräldrarna anhölls på måndagen på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök, men inledningsvis hölls inga förhör. 

– Det är en komplex situation där vi vill vara förberedda när vi går in så att rätt frågor ställs Det är det man har arbetat med nu, sa polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Nyheter24 då.

Nya förhör med pappan

Senare på måndagen hölls förhör med de båda misstänkta och efter det släpptes mamman, men misstankarna mot henne kvarstår. 

Under tisdagen hölls nya förhör med pappan, och ett eventuellt beslut om häktning kan komma redan idag.

– Sannolikt därefter kommer jag att ta ställning till om han ska begäras häktad, säger kammaråklagare Maria Franzén till TT enligt Omni.

Franzén är i övrigt mycket förtegen om händelsen, och hänvisar till att det är tidigt i utredningen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela