Söndag 5 Dec
Stockholm

Förskoleanställd häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

En man har häktats misstänkt för våldtäkt på en förskola i Ekerö kommun.
En man har häktats misstänkt för våldtäkt på en förskola i Ekerö kommun. Foto: Pontus Lundahl/TT

En förskoleanställd man har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Brotten ska ha inträffat på förskolan, vid tre olika tillfällen, under hösten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 12 november som en man anhölls i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt mot barn på en förskola i Ekerö kommun i Stockholm. 

Tre dagar senare frihetsberövades mannen, som under torsdagen häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

Misstänkte mannen var anställd på förskolan

Enligt Lotta Karlsson, kammaråklagare vid Västerorts åklagarkammare, gäller misstankarna tre olika brottstillfällen, men på samma förskola – där den misstänkte mannen var anställd.

– Nu genomför vi förhör och tittar bland annat på om det kan finnas teknisk eller annan bevisning, säger Karlsson till DN, och uppger samtidigt att hon ännu inte vet när eller om hon kommer att väcka åtal.

Det är ännu oklart huruvida det är en eller flera målsägande i fallet.

Ekerö kommun: "Jätteoroligt"

Efter att de misstänkta brotten uppdagats informerades samtliga föräldrar vars barn går på förskolan om det som inträffat. Nu arbetar man med att stödja både barn och personal på förskolan.

– Det handlar till exempel om att vara extra uppmärksamma på hur de mår. Vi har också extra stöd för personalen och även en förskolepsykolog på plats, säger Anna-Klara Lindholm vid Ekerö kommun till DN och fortsätter:

– Det är klart att det är jätteoroligt efter det här. Föräldrar blir oroliga och bestörta över en sån här grej. Oro och mycket frågor är reaktionen från föräldrarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela