Lördag 29 Jan
Stockholm

Idrottsledare dömd för våldtäkt mot barn – får fängelsestraff

En idrottsledare döms för våldtäkt mot barn.
En idrottsledare döms för våldtäkt mot barn. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En idrottsledare har dömts till fängelse för en rad sexualbrott mot barn, däribland sexuella ofredanden och våldtäkt mot en 13-årig pojke - som han sedan hotade hotade att döda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i början av november som rättegången mot en idrottsledare, som då stod åtalad för 25 brott, inleddes i Sundsvalls tingsrätt. 

Nu har mannen, som bland annat stått åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuella ofredanden mot barn, dömts till fängelse i fyra år och tre månader. 

Våldtog och hotade 13-åring

Mannen ifråga döms på 13 av de 25 åtalspunkterna, däribland för en våldtäkt på pojke som var 13 år vid tiden. Enligt dokument från Sundsvalls tingsrätt som Nyheter24 tagit del av hotade idrottsledaren pojken efter våldtäkten. 

"X har vidare hotat Y på ett allvarligt och enligt tingsrättens mening utstuderat sätt. Om han skulle anmäla honom så skulle X skjuta Y och dennes familj", går att läsa i domen.

13-åringens vårdnadshavare fick till slut reda på vad som hänt när pojken återgav händelserna, men då som en del av ”en mardröm” han påstod sig ha haft. 

Idrottsledaren döms mot sitt nekande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela