En idrottsledare döms för våldtäkt mot barn.
En idrottsledare döms för våldtäkt mot barn. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Idrottsledare dömd för våldtäkt mot barn – får fängelsestraff

En idrottsledare har dömts till fängelse för en rad sexualbrott mot barn, däribland sexuella ofredanden och våldtäkt mot en 13-årig pojke - som han sedan hotade hotade att döda.


Det var i början av november som rättegången mot en idrottsledare, som då stod åtalad för 25 brott, inleddes i Sundsvalls tingsrätt. 

Nu har mannen, som bland annat stått åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuella ofredanden mot barn, dömts till fängelse i fyra år och tre månader. 

Våldtog och hotade 13-åring

Mannen ifråga döms på 13 av de 25 åtalspunkterna, däribland för en våldtäkt på pojke som var 13 år vid tiden. Enligt dokument från Sundsvalls tingsrätt som Nyheter24 tagit del av hotade idrottsledaren pojken efter våldtäkten. 

"X har vidare hotat Y på ett allvarligt och enligt tingsrättens mening utstuderat sätt. Om han skulle anmäla honom så skulle X skjuta Y och dennes familj", går att läsa i domen.

13-åringens vårdnadshavare fick till slut reda på vad som hänt när pojken återgav händelserna, men då som en del av ”en mardröm” han påstod sig ha haft. 

Idrottsledaren döms mot sitt nekande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.