Hasse Aro samt polisavspärrning.
Kvällens Efterlyst tar upp det mystiska mordet på E4:an. - Foto: Naina Helén Jåma/TT och Johan Nilsson/TT

Polisen vädjar om tips efter misstänkt mord på E4:an

I början av oktober hittades en avliden man i en bil intill E4:an i Jättendal i Nordanstigs kommun. Personen som satt med offret i bilen greps, och sitter fortfarande häktad. I kvällens Efterlyst söker polisen efter vittnen.


En man i 45-årsåldern häktades skäligen misstänkt för mord, alternativ grov misshandel och grovt vållande till annans död i samband med händelsen. Offret, en man i 35-årsåldern, och den misstänkte är båda skrivna i Fagersta och uppges vara bekanta med varandra, rapporterar VLT. 

Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan den 5 oktober, och omhäktades den 26 oktober. För drygt en vecka sedan omhäktades mannen för en tredje gång.

Droger inblandade

Omhäktningen beror på att förundersökningen inte har kunnat slutföras, och den pågår fortfarande. Åklagare Christer Sammens förklarar för VLT att svårigheterna ligger i att droger är inblandade i fallet. 

Åtalstiden har förlängts till den 21 december. 

Polisen vädjar om vittnesmål

– Det kan vara så att någon har sett något som de tror saknar betydelse, men som ändå kan vara viktigt, har Lena Estebring, inspektör vid polisen norra Hälsingland, tidigare sagt till VLT. 

Ikväll tas fallet upp i Efterlyst, där polisen vill komma i kontakt med personerna i en bil som ska ha stannat och pratat med den misstänkte föraren vid 03-tiden den 2 oktober. Bilen som offret och den misstänkte satt i är en vit Mitsubishi. 

Polisen vill även ha kontakt med personer som kan ha passerat platsen i fråga natten som olyckan skedde, eller personer som kan ha sett bilen i området kring Sundsvall och Jättendal.

Efterlyst sänds torsdagar klockan 20.00 på Viaplay och TV3.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.