Stockholm

Polisen vädjar om tips efter misstänkt mord på E4:an

Hasse Aro samt polisavspärrning.
Kvällens Efterlyst tar upp det mystiska mordet på E4:an. Foto: Naina Helén Jåma/TT och Johan Nilsson/TT

I början av oktober hittades en avliden man i en bil intill E4:an i Jättendal i Nordanstigs kommun. Personen som satt med offret i bilen greps, och sitter fortfarande häktad. I kvällens Efterlyst söker polisen efter vittnen.


Läs mer

En man i 45-årsåldern häktades skäligen misstänkt för mord, alternativ grov misshandel och grovt vållande till annans död i samband med händelsen. Offret, en man i 35-årsåldern, och den misstänkte är båda skrivna i Fagersta och uppges vara bekanta med varandra, rapporterar VLT. 

Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan den 5 oktober, och omhäktades den 26 oktober. För drygt en vecka sedan omhäktades mannen för en tredje gång.

Droger inblandade

Omhäktningen beror på att förundersökningen inte har kunnat slutföras, och den pågår fortfarande. Åklagare Christer Sammens förklarar för VLT att svårigheterna ligger i att droger är inblandade i fallet. 

Åtalstiden har förlängts till den 21 december. 

Polisen vädjar om vittnesmål

– Det kan vara så att någon har sett något som de tror saknar betydelse, men som ändå kan vara viktigt, har Lena Estebring, inspektör vid polisen norra Hälsingland, tidigare sagt till VLT. 

Ikväll tas fallet upp i Efterlyst, där polisen vill komma i kontakt med personerna i en bil som ska ha stannat och pratat med den misstänkte föraren vid 03-tiden den 2 oktober. Bilen som offret och den misstänkte satt i är en vit Mitsubishi. 

Polisen vill även ha kontakt med personer som kan ha passerat platsen i fråga natten som olyckan skedde, eller personer som kan ha sett bilen i området kring Sundsvall och Jättendal.

Efterlyst sänds torsdagar klockan 20.00 på Viaplay och TV3.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.