Lördag 22 Jan
Stockholm

Förskoleanställd döms för grova sexuella övergrepp mot barn

En man i 25-årsåldern döms för grova sexuella övergrepp på en förskola.
En man i 25-årsåldern döms för grova sexuella övergrepp på en förskola. Foto: Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En man i 25-årsåldern som varit anställd vid en förskola i Stockholm har dömts för grova sexuella övergrepp mot en femårig flicka. Brotten har skett vid tre tillfällen – samtliga under förskolans vilostund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 12 november som en man i 25-årsåldern anhölls i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt mot barn på en förskola i Ekerö kommun i Stockholm. 

Tre dagar senare frihetsberövades mannen, och i slutet av november häktades han, vilket Nyheter24rapporterade om

Mannen var anställd på förskolan i Ekerö

Mannen ifråga var anställd på förskolan i Ekerö.

– Det är klart att det är jätteoroligt efter det här. Föräldrar blir oroliga och bestörta över en sån här grej, sade Anna-Klara Lindholm vid Ekerö kommun till DN i november.

Döms till fängelse för grova sexuella övergrepp

Nu har domen mot mannen, som jobbat på olika förskolor under sex års tid, fallit i Solna tingsrätt. Han döms, mot sitt nekande, till ett år och sex månaders fängelse för grova sexuella övergrepp.

I domen, som Nyheter24 tagit del av, framgår att tingsrätten baserat domen på videoförhör med målsäganden: en femårig flicka som gått på förskolan.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Flickan har, på ett ingående sätt, kunnat berätta hur mannen tagit på henne på ett sexuellt sätt under en filt vid tre tillfällen då förskolan haft vilostund. 

Åklagaren Lotta Karlsson hade yrkat på att mannen skulle dömas för våldtäkt mot barn, men enligt tingsrätten kunde våldtäkt inte styrkas.

"Det är däremot bevisat att NN genomfört en annan sexuell handling som dels haft en påtaglig sexuell prägel och dels varit ägnade att kränka målsägandens sexuella integritet", skriver man i domen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt