Här kramar mördarna om varandra – endast en timme efter dådet.
Här kramar mördarna om varandra – endast en timme efter dådet. - Foto: CCTV och South Wales Police/PA

Här kramas och skrattar mördarna – endast en timme efter dådet

Det var i somras som Dr Gary Jenkins utsattes för homofobiska övergrepp och mördades av Lee Strickland, Jason Edwards och Dionne Timms-Williams i Cardiff, Wales. Här fångas mördarna på övervakningskameror när de kramas och skrattar precis efter mordet.


Lee Strickland, 36, Jason Edwards, 25, och Dionne Timms-Williams, 17, har nu dömts för det brutala mordet av psykiatern Dr Gary Jenkins, 54, i Bute Park i Cardiff, Wales, rapporterar The Guardian. 

De torterade Dr Gary Jenkins genom att sparka och slå honom, samt stampade på hans huvud. Attacken varade i upp till 30 minuter medan offret bad dem att sluta. 

Under attacken och rånet utsattes även Jenkins för homofobiska övergrepp och de tre gärningspersonerna lämnade honom med neddragna byxor. 

Dionne Timms-Williams, som vid tidpunkten var 16 år, hade aldrig träffat de två männen innan mordkvällen. Enligt åklagare var attacken “motiverad av girighet, homofobi och rent våld”. 

Dr Gary Jenkins. Foto: South Wales Police/PA

Edwards, Strickland och Timms-Williams har erkänt sig skyldiga till dråp och rån men nekade till mord. De erkände också misshandel av en man som försökte rädda psykiatern Jenkins.

"Snälla hjälp mig"

Att trion kunde dömas möjliggjordes med hjälp av material från övervakningskameror. 

20 juli i fjol befann sig Jenkins i Bute Park när de tre gärningspersonerna, som var berusade, gav sig på honom. En övervakningskamera på ett café i närheten plockade upp ljud från attacken. 

Man ska i materialet kunna höra Jenkins ropa “snälla hjälp mig”, “sluta” och “varför?”

En av männen kunde höras utsätta Jenkins för homofobiska övergrepp och den andra uppmanade sina kumpaner att “stampa på hans huvud”. Efter attacken hörde man Timms-Williams säga “jag behövde det där.”

Ett vittne som försökte hjälpa offret beskriver trion som att de njöt av vad de gjorde, och att den unga kvinnan verkade “ond” och “sadistisk”.

Jenkins drabbades av en hjärnskada och frakturer i ansiktet och revbenen, vilket gjorde att han avled till följd av sina skador 16 dagar efter attacken, rapporterar The Guardian.

Kramades och skrattade en timme efter mordet

Foto: CCTV

Efter attacken fångas gärningspersonerna på övervakningskameror när de kramar om varandra, samt när Strickland köpte en flaska whiskey med ett kontokort som de stal från offret.

Se i spelaren ovan hur mördarna kramas och skrattar endast en timme efter dådet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!