Pedofil hotade flickor på Snapchat – våldtog 12-åring i skåpbil
Bilderna är genrebilder - Foto: Beate Oma Dahle/TT och Stefan Lindblom/TT

Pedofil hotade flickor på Snapchat – våldtog 12-åring i skåpbil

En man i 50-årsåldern har dömts för att ha utsatt minst 31 flickor för hot, sexuella inviter och erbjudande om sex mot betalning på Snapchat. Han har även våldtagit en 12-årig flicka i sin vita skåpbil.


Under drygt ett års tid har en 52-årig seriepedofil utsatt minst 31 flickor genom att förfölja dem, komma med sexuella inviter och erbjudit pengar i utbyte mot sexuella tjänster, något som Expressen var först att rapportera om. 

Mannen tog kontakt med de minderåriga flickorna, från 11 till 15 år gamla, på sociala medieplattformen Snapchat, och efter att ha tagit reda på deras ålder började han tjata om bilder och sex. Han ska även ha ljugit om att han var yngre än han egentligen är. 

Hotade med att kontakta socialtjänsten

I vissa fall tjatade mannen i flera veckor eller till och med månader, om att träffas, få bilder eller att få veta vad flickorna hade för sexuella preferenser. Enligt domen som Nyheter24 har tagit del av har han bland annat frågat “om han fick betala för att få hennes oskuld”. 

Han ska även ha kartlagt var flickorna befann sig med hjälp av kartfunktionen i appen Snapchat, och hotat att kontakta socialtjänsten om flickorna inte skickade lättklädda bilder.  

Enligt Expressen har mannen exempelvis skrivit till en flicka: “Låt mig ba knulla dig nu bakom gympasalen vid dagiset”. 

Den 52-årige mannen har dömts vid Falu tingsrätt till fem års fängelse för att ha begått 54 fall av sexualbrott mot de 31 flickorna i 11 till 15-årsåldern. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

Dömdes för våldtäkt av en 12-årig flicka

Det rör sig också om ett fall om våldtäkt mot barn. Mannen tog kontakt med en 12-årig flicka via Snapchat och föreslog där att de skulle träffas, samt erbjöd henne pengar i utbyte mot sexuella tjänster. 

Han ska även ha fått flickan att smyga ut mitt i natten, för att därefter utsätta henne för våldtäkt i sin skåpbil som stod på gatan. 

När flickans vårdnadshavare upptäckte att hon inte låg i sin säng ringde de polisen. Och när flickan sedan återvände till hemmet vid 05-tiden såg pappan den vita skåpbilen utanför deras hem. Hennes pappa misstänkte att något inte stod rätt till, och såg även att hon hade sugmärken på halsen. 

Att sugmärkena på hennes hals kunde topsas för DNA tillsammans med det signalement som flickan lämnade gjorde att mannen kunde ringas in av polisen. 

Skyllde på ljumskbråck 

Enligt domen som Nyheter24 har tagit del av nekar mannen till brott och menar att han har velat hjälpa barnen som han har träffat på Snapchat, då han påstår att de har haft det svårt och han har därför försökt stötta dem. 

Mannen förnekar också att han kan ha begått några sexuella handlingar, då han lider av ett obehandlat ljumskbråck som ”hindrar honom att utsätta sig för sexuell upphetsning”. 

Han hävdar även att det inte är han som skickat meddelandena, skriver Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

1 timme sedan
En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.