Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trippelmördare anhållen för hustrumord

- 14/08/2012, 11:42
En före detta yrkesofficer dömd för trippelmord 1975 är misstänkt för ett nytt mord.

En före detta yrkesofficer dömd för trippelmord 1975 är misstänkt för ett nytt mord.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Han mördade sin flickvän och hennes föräldrar 1975. Nu har den 78-årige före detta yrkesofficeren anhållits för mordet på sin hustru.

KRISTINEHAMN. En dömd trippelmördare misstänks återigen för mord. På måndagsförmiddagen hittades den 78-årige före detta yrkesofficerens 76-åriga fru död i parets lägenhet. Där hittades även han själv svårt skadad. I stället för att förhöras togs mannen därför till sjukhus och anhölls samtidigt i sin frånvaro misstänkt för mord.

– Vi har ännu inte kunnat förhöra honom så vi kan ej gå vidare i utredningen just nu, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh till Nyheter24 på tisdagsförmiddagen.

78-åringen dömdes för ett trippelmord i Vattnäs i Dalarna 1975. Då sköt han ihjäl sin dåvarande flickvän. Sedan sköt han hennes mamma och hennes handikappade pappa. Han sköt även sin flickväns dotter i huvudet. Hon överlevde mirakulöst nog men med livslånga men, uppger Värmlands Folkblad. Efter dådet dröjde han kvar i huset och kunde gripas av polisen. 

I förhör sa han att han inte förstått att han skjutit dem på riktigt, att han sett dem som pappfigurer. Senare dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård.

Finns det någon anledning att misstänka honom för andra brott under de här åren?

– Nej, det finns ingen anledning till det, säger Tommy Lindh på Värmlandspolisen.

Polisen har under måndagen och tisdagen undersökt parets lägenhet i Kristinehamn och dessutom knackat dörr i området.